Parkfeest Oosterhout in de steigers: kleiner maar net zo gezellig

Foto:

Ooit begon het Parkfeest in Oosterhout als een eenmalig evenement voor het behoud van de bouwhal waar carnavalswagens worden gebouwd. In 17 jaar tijd is het uitgegroeid tot een meerdaags muziekevenement met artiesten van (inter)nationale allure. In al die jaren werden er door de Stichting Parkfeest honderdduizenden euro’s uitgekeerd aan maatschappelijke en culturele doelen. De laatste jaren liep de kaartverkoop echter terug en uitverkochte avonden waren geen vanzelfsprekendheid meer. Tijd om na te denken over de toekomst van dit Oosterhoutse festival.

Het Parkfeest staat dit jaar dus in de steigers. En terwijl er achter de schermen flink wordt getimmerd aan een nieuw Parkfeest, gaan we dit jaar wel een feestje bouwen. Zoals altijd in het weekend na Pinksteren in ons eigen Slotpark. Het wordt kleiner van opzet. Geen grote namen, geen vrijdagprogramma, geen groot sponsordeck, geen videowall en geen tweede podium in het park. De kern van het Parkfeest blijft echter wel behouden: de creativiteit, de sfeer en de gezelligheid van het Oosterhoutse feestje vol verrassingen tussen de bomen en het groen van het Stadspark.
Op de achtergrond wordt in de tussentijd hard gewerkt aan een nieuwe opzet. De komende periode zal worden gebruikt om na te gaan wat sponsors en bezoekers eigenlijk van het Parkfeest verwachten, zodat het Parkfeest in 2015 weer als vanouds kan terugkeren.
Hoewel Parkfeest 2014 kleiner en intiemer van opzet zal zijn dan de bezoeker gewend was, hoopt de organisatie toch alle sponsors, leveranciers en vooral alle gasten op zaterdag 14 en zondag 15 juni te mogen verwelkomen in het Slotpark in Oosterhout. 
Klik hier voor voor de nieuwe website van het Parkfeest.
foto: Stichting Parkfeest