Anspach Actief maakt school nog leuker

Sinds 2011 organiseert de J.J. Anspachschool naschoolse activiteiten onder de naam “Anspach Actief”. Zowel de kinderen en hun ouders, als de gastdocenten zijn erg enthousiast over dit initiatief. Per blok schrijven zich tussen de 50 en 100 kinderen in!In vier blokken van circa zes weken worden er op verschillende dagen activiteiten aangeboden die na schooltijd plaatsvinden. Deze activiteiten kunnen plaatsvinden op school of op een andere locatie.

 aanbod varieert per blok.  Door middel van een folder worden de ouders en kinderen digitaal  op de hoogte gebracht van het aanbod. Of ouders en kinderen nu op zoek zijn naar sport, techniek of meer kunstzinnige activiteiten, er is een keur aan mogelijkheden. Ook voor workshops fotografie, cup cakes maken of creativiteit  met behulp van de computer was er veel belangstelling. Voor alle leeftijden is er elke keer weer een gevarieerd en aantrekkelijk programma. Een langere schooldag is voor de kinderen op deze manier een feest.
f8rihk5k2i3bvm8ig08we4ly9
De eerste les schminken
Het aantal deelnemers per activiteit verschilt: het is afhankelijk van het maximum aantal deelnemers per activiteit. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een extra groep te creëren wanneer er te veel inschrijvingen zijn. Voor de tweede keer is het team van Madscience (proefjes doen en experimenteren als echte wetenschappers) op school. En ook deze keer zijn er zoveel inschrijvingen dat er een tweede groep gemaakt is. Een andere groep kinderen leert momenteel schminken op een professionele manier. Dit groepje bestaat uit zes kinderen. Tjalle Hoogsteen, de vakleerkracht lichamelijke oefening van de J.J. Anspachschool leert kinderen van groep 5 tot met 7 trampoline springen. U kunt zich misschien voorstellen dat ook deze activiteit een groot aantal enthousiaste deelnemers kent. De kinderen van groep 3 en 4 leren hoe ze een topmodel kunnen zijn(theater). Een kunstenares komt met  groep 1 en 2 tekenen en schilderen. Door het aanbieden van naschoolse activiteiten wil de J.J. Anspachschool de mogelijkheden en de ontwikkelingskansen van de kinderen vergroten. Het aanbieden van deze activiteiten vergroot de betrokkenheid van kinderen, ouders, internen en externe instanties bij de school. De J.J. Anspachschool wil graag midden in de wijk staan. 
Op maandag 27 januari is er van 18.30 uur – 20.00 uur op de J.J. Anspachschool Open Avond. Om u kennis te laten maken met Anspach Actief zal er deze avond een gastdocent aanwezig zijn, die u graag wil laten zien waar Anspach Actief o.a. om draait. Tevens zullen de coördinatoren van Anspach Actief aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. De J..J. Anspachschool heet iedereen die belangstelling heeft voor dit mooie project  van harte welkom.
lq2l96uobp7sbvitxh7a6x0ga