Bouwclubs voorlopig onder dak

Foto:

De diverse Dongense carnavalsverenigingen die dit jaar zonder bouwplek dreigden te komen, zijn voor dit seizoen allemaal onder dak. Voor de lange termijn wordt door een initiatiefgroep een andere oplossing onderzocht: het oprichten van een eigen verenigingenhal.

In het voorjaar van 2013 kwamen diverse Dongense verenigingen een paar maal bij elkaar om de huisvestings- en opslagproblemen te bespreken en oplossingen hiervoor te bedenken. Het initiatief voor deze bijeenkomsten werd genomen door Rene Jansen (VPD) en Willem Ebbers (PvdA). In eerste instantie werden de problemen in kaart gebracht waarna er in diverse richtingen naar oplossingen werd gezocht. “Enkele verenigingen vonden zelf een plek voor dit jaar en vorige week werd CV De Grootbroeken na overleg me wethouder van Beek nog geholpen aan een tijdelijk bouwplek. Voor de korte termijn zijn we er dus wel uit” aldus Jansen, die daarbij meteen meldt dat de initiatiefgroep doorgaat met het zoeken naar een meer permanente oplossing.
De initiatiefgroep heeft daarover wel ideeën.  Jansen: “we gaan onderzoeken of er in de toekomst wellicht een mogelijkheid is om een eigen verenigingenhal te gaan bouwen. Deze zou dan gebruikt kunnen worden voor het bouwen van carnavalswagens, maar bijvoorbeeld ook als opslagruimte voor diverse Dongense verenigingen en stichtingen. In omliggende plaatsen zijn er voorbeelden te zien waar dit ook gelukt is en prima werkt. Binnenkort gaan we met een delegatie naar Roosendaal, Tilburg en Raamsdonksveer waar we ons goed laten informeren over de eventuele haalbaarheid van zo’n enorm project.” 
Foto: kloekers.nl