Gemeentelijke oorkondes voor mevrouw Kooiman en mevrouw Verschueren van de Wereldwinkel

Foto:

Maandagavond reikte burgemeester Van Diessen twee gemeentelijke oorkondes uit: aan mevrouw C.A. (Corrie) Kooiman – van Leest (68) en aan mevrouw A.J.G. (Sannie) Verschueren – de Swart (75). Beide dames ontvingen de gemeentelijke oorkonde als blijk van waardering voor hun jarenlange inzet voor en betrokkenheid bij de Wereldwinkel in Dongen. Burgemeester René van Diessen overhandigde de oorkondes tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Wereldwinkel in Dongen.  

Zowel mevrouw Kooiman als mevrouw Verschueren zijn vanaf de oprichting in december 1988 bij de Wereldwinkel betrokken. Hun ideaal om ondernemers en producenten in de derde wereld een eerlijke kans te geven, is altijd de belangrijkste drijfveer geweest voor hun vrijwilligerswerk voor de Wereldwinkel. 
Werkzaamheden
Beide dames zijn al 25 jaar winkelvrijwilliger, maar daarnaast hebben zij door de jaren heen ook tal van commissies bemand en diverse projecten gerealiseerd. Momenteel zijn zij beide lid van de PR-commissie van de Wereldwinkel. 
Mevrouw Verschueren is binnen de Wereldwinkel dé vraagbaak op het gebied van producten, die in de winkel worden verkocht. Zij verzorgt ook maandelijks het kookrecept met producten uit de Wereldwinkel. Samen met mevrouw Kooiman onderhoudt zij de contacten met het Cambreurcollege om jongeren bekend te maken met de doelstellingen van de Wereldwinkel. Via workshops tijdens de introductiedagen van de school worden de leerlingen betrokken bij het werk in derde wereldlanden. 
Mevrouw Kooiman zorgt er elke maandagochtend voor dat de winkel weer op orde is voor de opening. Dankzij hun tomeloze en vrijwillige inzet hebben beide dames een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de Wereldwinkel Dongen.
Foto: Jan Stads / Pix4Profs, Piet Eelants/ dongenhomespot