Minder vuurwerkschade in Dongen

Foto: archieffoto

Er is dit jaar voor ruim 8.700 euro aan vuurwerkschade aangericht in Dongen. Dat is beduidend minder dan de 15.000 euro die vorig jaar op de teller stond. De schade betreft vooral opgeblazen vuilnisbakken. Persoonlijke ongevallen zijn niet gemeld.  De gemeente Dongen is overigens niet voor een algemeen vuurwerkverbod of een centraal afgestoken vuurwerk tijdens de nieuwjaarsnacht.

Dat laatste antwoordt een woordvoerster van de gemeente op vragen  van collega-website dongenhomespot.nl. Veel politici zijn voor zo’n verbod en pleitten vlak na de jaarwisseling voor een centraal nieuwjaarsvuurwerk dat bijvoorbeeld ‘bewaakt’ wordt uitgevoerd op een centrale plek in een dorp of stad .Landelijk zijn politici van vooral GroenLinks, PvdA, SP en ChristenUnie voor zo’n verbod. Opvallend is dat de lokale politici van de SP en de PvdA een ander standpunt innemen. De landelijke PvdA vindt een vuurwerkverbod voorlopig veel te te ver gaan. 
Wat vinden de Dongenaren?
Tijdens een vorige discussie over dit onderwerp vroeg dongen.nieuws.nl in een poll naar de mening van de Dongenaren. Er kon een keuze gemaakt worden uit de volgende opties:
1 Wat mij betreft mag het helemaal verboden worden  
2 alleen nog toestaan op 31/12 vanaf 22.00 uur ’s avonds tot 2.00 uur ’s nachts 
3 één groot centraal vuurwerk voor alle inwoners van Dongen
4 niks veranderen.. iedereen moet dat voor zichzelf kunnen beslissen
De grootste groep (zo’n 35%) koos voor optie 2 en vindt het dus een goed idee om de tijd dat vuurwerk mag worden afgestoken te verkorten (Nu is het afsteken van vuurwerk op 31 december vanaf 10.00 uur ’s ochtends toegestaan). Een vijfde deel van de Dongenaren ziet het wel zitten om met zijn allen naar één centraal vuurwerk te gaan kijken terwijl 25% vindt dat het moet blijven zoals het nu is. Slechts 20% vindt dat vuurwerk in zijn geheel verboden moet worden.
——————————————————————————————————————
                 agnesadvertentie