Dongenaar Rolf Snoeren verkozen tot ‘Dom Bontje van 2013’

Foto:

Viktor Horsting uit Geldrop en Rolf Snoeren uit Dongen (foto links) die samen het illustere modeduo Viktor en Rolf vormen hebben de twijfelachtige eer te zijn verkozen tot Dom Bontje van 2013. De twee ontwerpers hebben de titel gekregen vanwege het gebruik van vossen-, nertsen- en wasbeerhondenbont in hun creaties. Meer dan 17.000 stemmen werden geteld, wat bijna het dubbele aantal is vergeleken bij vorig jaar.

Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren, is blij met de uitslag: “Door massaal te stemmen op juist de ontwerpers laat Nederland zien dat zij aan de basis staan van het koopgedrag. We hebben alle bontproductie verboden in Nederland, dan is het doodzonde dat designers toch verder gaan met het laten produceren van dierenleed”.
De vossen en wasbeerhonden die Viktor & Rolf gebruiken voor hun kleding zijn met name afkomstig van Scandinavische farms waar de dieren anaal worden geëlektrocuteerd. Enkel de vacht van het dier wordt gebruikt, de rest wordt weggegooid.
Met de jaarlijkse Dom Bontje verkiezing wil Bont voor Dieren aandacht vragen voor de miljoenen wilde dieren die enkel voor hun vacht worden gefokt en gedood. De tweede plaats in de verkiezing was voor Dom Bontje Gerard Joling, die de titel overigens al eens won. Eerdere Domme Bontjes waren koningin Maxima, Sylvie Meis en koningin Beatrix.
————————————————————————————————————–
agnesadvertentie

Reacties