Dongen heeft eigen ‘Marktplaats’

Foto:

Een tijdje geleden kwam Dongenaar Erwin Koeken (foto) tijdens het surfen op internet toevallig in aanraking met de facebookpagina ‘Get Rid of it Zundert’. Op deze pagina bieden inwoners van Zundert overbodig geworden spulletjes te koop aan aan hun plaatsgenoten. “Zo’n lokale marktplaats…dat moet in Dongen ook kunnen”, dacht Koeken in zichzelf en hij maakte op facebook de groep  ‘Ik Wil Er Van Af Dongen’ aan.  Een gat in de markt, zo bleek, want  drie weken na de oprichting zijn er al meer dan duizend Dongenaren lid. dongen.nieuws.nl zocht Erwin Koeken op en vroeg hem naar het hoe en waarom van deze facebookpagina.

“Als ik zo nu en dan eens iets op marktplaats zoek, dan kijk ik natuurlijk eerst of er iets voor me is binnen een straal van 5 tot 10 kilometer. Toen ik dit idee op facebook zag dacht ik er  meteen aan om dat concept te vertalen naar Dongen. Ik vond wel dat het een gewone Nederlandse naam moest hebben en dat is ‘Ik Wil Er Van Af Dongen’ geworden. Op 16 december heb ik de pagina aangemaakt en het is werkelijk ongekend hoe snel zoiets zich dan versprreidt. Het bewijst de kracht van een medium als facebook”.
Inmiddels worden er dagelijks vele tientallen artikelen aangeboden op ‘Ik wil er vanaf Dongen’. “Het aanbod is zeer gevarieerd” aldus Koeken. “Salontafels, TV’s, schoenen, bedden…noem maar op. Er is in Dongen genoeg te krijgen” Koeken ziet het opstarten en bijhouden van de pagina puur als hobby: “Ik houd er niets aan over hoor, en dat is ook helemaal niet de bedoeling. Het is gewoon opgezet om dingen waar mensen graag vanaf willen  nog een tweede leven te geven .” 
De groep heeft inmiddels al meer dan duizend leden maar wat Koeken betreft komen er daar nog heel wat bij. “Natuurlijk…want deze pagina is bedoeld voor alle Dongenaren, en hoe meer leden, hoe beter want dan wordt het aanbod ook steeds groter. Iedereen kan zich gewoon aanmelden, er is geen strenge selectie. Het enige wat geweerd wordt zijn de echte commerciële handelaren, het moet echt een pagina blijven waar particulieren iets aanbieden aan anderen.”
Lid worden van de groep? Klik hier en dien een verzoek in bij de beheerder. Gauw doen en wie weet ben jij ook snel die dingetjes kwijt die op de zolder al  zo lang staan te wachten op een nieuwe eigenaar.
ik-wil-er-van-af