Inzameling kerstbomen in week van 6 – 10 januari

Foto:

Vandaag wordt Driekoningen gevierd. Daarna komt het moment dat veel inwoners van de gemeente Dongen de versierselen van de feestdagen opruimen. Wat te doen met de kerstboom? Vanaf vandaag houdt de gemeente Dongen een centrale inzameling van kerstbomen. 

De werkwijze is hetzelfde als in voorgaande jaren. Dat wil zeggen: op de dag dat in uw straat volgens het reguliere schema afvalzakken en groenbakken worden opgehaald, kunt u ook uw kerstboom neerleggen bij de vaste inzamelplaats. Let op: bij kerstbomen met kluit, dient de plastic pot te worden verwijderd. Behalve de normale dienstverlening, rijdt er dan namens de gemeente Dongen een extra ophaalwagen rondt. Daarin worden de kerstbomen verzameld en afgevoerd.
Maak het uzelf zo gemakkelijk mogelijk en biedt de kerstboom deze week aan Daarna dient u zelf zorg te dragen voor verwijdering. Indien gewenst kunt u uw kerstboom ook zelf gratis afgeven bij milieustraat De Coolhof. Openingstijden milieustraat De Coolhof: maandag gesloten, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur; zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.