Nadine Broersen moedigt Dongense sporters aan om water te drinken

Foto:

Sport en water zijn goede bondgenoten. ‘’Als topsporter weet ik hoe belangrijk het is om tijdens het sporten goed te drinken. Je lichaam verliest vocht en water is een prima dorstlesser. Ook direct na het sporten’’, aldus Nadine Broersen, inwoonster van Dongen, deelneemster Olympische Spelen en EK/WK-atletiek en ambassadeur van Dongen Beweegt!. 

Project
Speciaal voor de sportverenigingen in de gemeente Dongen is er een aansprekende poster ontwikkeld in een fotostudio. De poster is onderdeel van een DrinkWater-project dat in 2014 in Dongen wordt opgezet. Daarbij werken de gemeente, de Dongense Sportfederatie en de lokale partners van JOGG-Dongen samen. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) voert een landelijke campagne om het drinken van water te stimuleren.
Water & sport
Water is een 100% dorstlesser met 0 calorieën. Het past daarom uitstekend bij sport. Vorige maand hebben de Dongense sportverenigingen een toolkit ontvangen. Hierin staan tips voor (communicatie)acties die verenigingen kunnen ondernemen om het drinken van water tijdens en na het sporten normaal en aantrekkelijk te maken. Ter ondersteuning zijn diverse (communicatie)materialen aan de verenigingen beschikbaar gesteld, zoals de poster met Nadine Broersen ‘Ik drink water! Jij ook?’.
Oproep
‘’We hopen dat het voorbeeld van Nadine navolging krijgt bij onze sportverenigingen’’, aldus Marcel van Hattum, voorzitter van de Dongense Sportfederatie. Daartoe wordt een actie opgezet: verenigingen die ook een poster willen zoals Nadine, maar dan met een eigen sporter (hockey, tennis, zwemmen, judo) kunnen zich aanmelden. Dan wordt op locatie de fotostudio opgebouwd met als eindresultaat een nieuwe poster. 
‘’Daarom doen we een oproep aan alle verenigingen: wie binnen jouw vereniging wil water zichtbaar maken op en rond het veld? Sporters en teams (jong en oud) nodigen we uit om op de foto te gaan met water tijdens het sporten’’, aldus de voorzitter van de sportfederatie. 
Focus op water in 2014
Vanuit de landelijke JOGG-aanpak ligt de focus op het stimuleren van water drinken. Wethouder Bas Evegaars: ‘’Water drinken levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht. Daarom willen we ook in Dongen in 2014 het drinken van water op zoveel mogelijk plekken stimuleren. Behalve tijdens en na het sporten zal er dit jaar ook op andere plekken met diverse acties aandacht voor water zijn. Bijvoorbeeld op scholen, tijdens evenementen en op straat.’’