Bezoekers vinden DE LOOIERIJ

Museum DE LOOIERIJ mag zich verheugen in een toenemende belangstelling, zowel van binnen als van buiten Dongen.  Kende 2010 nog 2470 bezoekers en 2011 1739, in 2012 vonden 4462 mensen hun weg naar de Kerkstraat en in 2013 werd de 5000 gepasseerd:  op 31 december bleef de teller om 16.00 uur staan op 5163. Dit tot vreugde van alle medewerkers, want de inspanningen zijn groot, vaak onzichtbaar in depot en onderhoudswerk. 

Des te fijner is de grote waardering die meer dan 5000 keer werd uitgesproken door   bezoekers die tegenwoordig van heinde en ver Dongen  weten te vinden.  Voorzitter Breugelmans: “het werken aan het behoud van de wortels van  Dongen is op zich al belangrijk, maar  het ontvangen  van de grote waardering is voor de veel vrijwilligers een extra fijne stimulans.  Het veruit grootste aantal bezoekers komt in groepsverband, al of niet  gekoppeld aan een verblijf in het museumcafé.  Het aantal individuen , vooral uit Dongen, blijft wat achter. Er is dus nog een hele wereld te winnen. Dat we terloops dit jaar ook weer tot 2018  gecertificeerd zijn door de landelijke museumvereniging is ook een mooie beloning voor veel werk in stilte. “ 
Kortom:  DE LOOIERIJ heeft een eigen plek in het Midden Brabantse toeristische en culturele veld weten te verwerven.   Een goede motivatie voor de vele plannen die er  liggen, zoals het uitbreiden van de looierijexpositie, de Leerroute.