Dongenaar van het jaar 2013:  Angela Jansens

Foto:

De stemmen zijn geteld! De afgelopen weken stemden de bezoekers van dongen.nieuws.nl massaal op hun favorieten bij de verkiezing voor de ‘Dongenaar van het jaar 2013’. Deze eretitel werd uiteindelijk toegekend aan Angela Jansens, voorzitter van VV Dongen. Zij ontving de meeste stemmen. Vanochtend nam  Jansens  de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

Honderden inzendingen met stemmen voor de diverse kandidaten kwamen binnen bij dongen.nieuws.nl, die deze verkiezing voor de derde maal organiseerde. “Het grote aantal stemmen bewijst dat deze titel echt leeft”, aldus Bart van Kerkhof, eigenaar van dongen.nieuws.nl en initiatienemer achter deze verkiezing. “Het is een titel die helemaal vanuit de Dongenaren zelf komt, zowel voor wat betreft de nominaties als de stemmen. Het is dus echt de ‘stem van het volk.’ 

De stemmen
De eretitel ‘Dongenaar van het jaar 2013’ werd uiteindelijk dus toegekend aan Angela Jansens Zij ontving 39% van de stemmen. Goede tweede was Carla van Dongen met 29%. De top 3 werd gecompleteerd door Colinda Blous die ruim 13% van de stemmen in de wacht wist te slepen gevolgd door Simon van Dongen en Nadine Broersen met respectievelijk 10% en 8% van de stemmen.
De winnares
De winnares nam de titel op oudjaarsdag met enige bescheidenheid in ontvangst. Angela Jansens ontving een oorkonde, een bos bloemen  en, om het heuglijke moment te vieren, een fles champagne. Jansens: ” “ik ben enorm vereerd met deze titel, maar dat was ik ook al met de nominatie. Eigenlijk vind ik het te veel eer.” Jansens nam ruim een jaar geleden het voorzitterschap van VV Dongen over en kende een turbulent jaar met hoogte- en dieptepunten. “Het overlijden van ons lid Danny de Jong vorig jaar december had meteen een enorme impact op de vereniging en dat heeft ons allen  dichter bij elkaar gebracht. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor het 90-jarig jubileum wat we dit jaar vierden. We doen het als bestuur met de leden en de vele vrijwilligers  samen. Dat ik als kartrekker dan Dongenaar van het jaar wordt geeft een dubbel gevoel. maar ik ben er natuurlijk enorm trots op.”
angela2
 
Onderbouwing
Sommige stemmers voorzagen hun keuze van een onderbouwing. Hieronder vindt u enkele van deze reacties.
Angela Jansens
“Bij deze wil ik graag mijn stem uitbrengen op Angela Jansens, voorzitter van de vv Dongen.
Als ex- trainer heb ik bijzondere herinneringen aan deze geweldige en bijzonder sterke vrouw. In uw voorstellen van Angela benoemde u ook de dieptepunten die zij heeft meegemaakt. Het grootste dieptepunt kwam op het moment dat zij nog maar net voorzitter van de vereniging was, de vermissing en uiteindelijk het overlijden van een jong spelend lid van haar club! Op bijzondere wijze heeft zij zich toen staande gehouden, was contactpersoon voor de media, politie, ouders van de overleden speler, de leden van de vv Dongen enz. Naast haar aanwezigheid in die dagen bij de club stond ook privé de deur bij haar wagenwijd open en was zij naast uiteraard haar eigen verdriet een grote steun voor vele. Vandaar mijn stem op Angela Jansens.”
“Het zijn alle vijf kanjers maar mijn stem gaat naar Angela Jansens”
Nadine Broersen
“Zij blijft zichzelf maar verbeteren en heeft in Moskou laten zien dat ze een echte doorzetter is!”
“Niet alleen omdat zij zich in de wereld die topsport heet haar ‘mannetje’ staat, maar ook omdat ze zich inzet om de jeugd aan het sporten te krijgen en diverse clinics geeft door heel het land.” 
 
“It would be fitting for Nadine to be awarded  ‘Dongenaar van het Jaar’ , in a world that needs positive female role models she always has time for her younger fans and charity events . She has all of our votes”
Colinda Blous
“Colinda is al jarenlang zeer betrokken bij Scouting de Stormvogels, waar onze zonen met een verstandelijke beperking met veel plezier lid van zijn. Ze staat midden in de Dongense samenleving (verenigingsleven, SWOD).”
“Mijn stem gaat naar Colinda, omdat ik het enorm dapper van haar vindt dat ze de verantwoordelijkheid voor de SWOD op zich neemt. Een zware klus, zeker met het oog op de wijzigingen in de regelgeving op het terrein van de zorg en de bezuinigingen. Meer ouderen blijven thuis wonen en hebben de steun van de SWOD meer dan ooit nodig”
 
Carla van Dongen
“Mijn stem gaat naar Carla van Dongen, voor de enorme energie die zij in kinderen stopt.”
“Carla van Dongen…voor haar tomeloze inzet voor alle knutselkindjes uit Dongen”
“mijn favoriete kandidaat voor dongenaar van het jaar 2013 is Carla van Dongen. Wat zij doet is gewoon geweldig, met zoveel passie  en plezier. In mijn bevinding verdient Carla het om eens gewaardeerd te worden en daarvoor ook in het zonnetje gezet te worden (al vind carla dat zelf niet zo, zij vindt het allemaal vanzelfsprekend dat je dat gewoon doet voor de kinderen)”
Simon van Dongen
“Simon van Dongen heeft dit dubbel en dwars verdiend. Ik heb hem zelf zeer recent mogen meemaken als een lieve, betrokken man die op zijn eigen manier een moderne draai geeft aan de bijbel”
“Simon van Dongen is een man die niet vraagt maar geeft! Hij heeft een luisterend oor voor velen en verwacht hier niets voor terug. Begeleid zieken, stervenden maar heeft ook aandacht voor de betreffende familie op meer dan persoonlijke manier. Alles is daarbij bespreekbaar ongeacht zijn of haar geloofsovertuiging. In plaats van dat hij aandacht geeft zou het mooi zijn dat deze man een keer zijn meer dan verdiende aandacht zou krijgen. Een bijzonder mens!”
dongen.nieuws.nl bedankt Piet Eelants (dongenhomespot) en Jacqueline Schilders (Weekblad Dongen) voor hun spontane medewerking aan deze verkiezing.