Laatste dag: stem op de ‘Dongenaar van het Jaar’

Foto:

Voor de derde maal in successie organiseert dongen.nieuws.nl ook deze decembermaand weer de ‘Dongenaar van het Jaar’ verkiezing. Wie wordt de opvolger van DongenIce voorzitter Jeroen de Roos, die vorig jaar van de inwoners van Dongen de meeste stemmen kreeg? De genomineerden zijn nu bekend. U kunt nu uw stem uitbrengen op een van de kandidaten. Stemmen kan tot en met 30 december. De kandidaat met de meeste stemmen mag zich een jaar lang ‘Dongenaar van het Jaar’ noemen en ontvangt op oudjaarsdag de bijbehorende oorkonde. Mail de naam van uw favoriete kanidaat naar [email protected] o.v.v. ‘Dongenaar van het Jaar’. De kandidaten zijn genomineerd door de bezoekers van dongen.nieuws.nl en eendeskundig panel, bestaande uit Jacqueline Schilders (Weekblad Dongen), Piet Eelants (dongenhomespot.nl) en Bart van Kerkhof (dongen.nieuws.nl). Zij maakten de uiteindelijke selectie van de onderstaande vijf kandidaten. De motivaties zijn afkomstig van degenen die de betreffende kandidaat genomineerd hebben.

Carla van Dongen- Suijkerbuijk

“Zij heeft enkele jaren geleden het stokje overgenomen van Broeder Reparatus en dankzij haar inzet, samen met haar team van vrijwilligers zorgt zij er iedere woensdagmiddag voor dat vele kinderen onder begeleiding de mooiste kunstwerkjes knutselen.  Voor 50 Eurocent kan ieder kind meedoen, ook als de ouders niet veel te besteden hebben. 
Waarom nu? Carla heeft dit jaar moeten strijden voor een plekje voor de kids in de Poort, door ruimtegebrek dreigde deze heerlijke knutselmiddag te verdwijnen. Maar dat liet ze niet gebeuren! Ze is gewoon een kanjer, een creatieve duizendpoot, heeft voor ieder kind tijd, en een bemoedigend woordje.ook al zitten er soms over de 45 kinderen! Kortom: een heel bijzonder mens!”
Colinda Blous
“Al jaren zet zij zichzelf vol enthousiasme in voor scouting de Stormvogels. Eerst als leiding, later als bestuurslid en nu zelfs al voorzitter. Zij draagt met haar inzet en enthousiasme een grote steen bij aan het grote geheel. Colinda zorgt voor de contacten buitenaf zodat iedereen op de hoogte blijft van het reilen en zeilen bij de Stormvogels. Ze is actief betrokken bij de groep, leden zijn dan ook enorm dol op haar. Met kamp vervult zij een rol in het toneel, waardoor het verhaal elk jaar weer staat als een huis. Een onmisbare kracht binnen scouting de Stormvogels.  Naast de scouting neemt Colinda actief deel aan het carnavalsleven in Dongen. Ze is begonnen als lid van Astmarkwatsis en tegenwoordig viert ze het feest met cv de Schuimsnuivers. . Sinds september van dit jaar is ze werkzaam als coördinator bij de stichting SWOD. Ook hier kan ze haar zorgzame kwaliteiten laten zijn”.
Nadine Broersen
“Een vrouw die Dongen met regelmaat op de kaart zet. In het afgelopen jaar 2013 behaalde zij grote successen door tot tweemaal toe het stokoude Nederlands record hoogspringen te verbeteren. Daarnaast eindigde Broersen in het prestigieuze gala van het Oostenrijkse Götzis als tweede op de zevenkamp. Als klap op de vuurpijl behaalde zij een bijzonder knappe tiende plaats op het wereldkampioenschap atletiek in Moskou op de zevenkamp. Een wereldprestatie, omdat ze op het eerste onderdeel (hordenlopen) nog ten vaI kwam. Ieder jaar boekt Nadine nog grote progressie in haar prestaties. Haar einddoel is een goede prestatie op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 en daar traint ze keihard voor. Ondanks deze drukke bezigheden vindt Nadine ook nog de tijd om haar rol als ambassadrice van ‘Dongen Beweegt’ met verve uit te voeren. Zo was zij  onder meer present bij de intocht van de Avondvierdaagse waar ze 400 zweetbandjes uitdeelde onder de deelnemers.
Simon van Dongen
“Simon van Dongen doet als vrijwilliger echt goed werk voor deze gemeenschap en dat al 35 jaar met tomeloze inzet. Elke dienst (in de kerk en bij begrafenissen) die hij doet heeft hij veel energie ingestoken. Hij maakt er iets persoonlijks van. Hij is zeer gedreven en zal zichzelf nimmer op de voorgrond plaatsen. Eigenlijk heeft deze gemeente weinig van dit soort mensen. Als je hem beter leert kennen, is dit een begripvolle medemens die het eens verdient om op deze manier gewaardeerd te worden. Vandaar dat mijn nominatie uit gaat naar hem.”
Angela Jansens
“Sinds oktober 2012 is Angela Jansens voorzitter van Hoofdklasser VV Dongen. Sowieso heel bijzonder, een vrouw aan de leiding in zo’n ‘mannenwereld’. Het eerste jaar van haar voorzitterschap van de 90-jarige voetbalvereniging was een zeer bewogen jaar met grote hoogte- maar ook dieptepunten, waarbij ze zich op een prijzenswaardige manier staande hield. Jansens wordt geprezen om de  manier waarop ze omgaat met de situaties en haar omgang met de mensen binnen en buiten de club. Naast haar bezigheden voor VV Dongen is Angela Janssens beroepshalve actief bij Vieya en Stichting Richting op haar vakgebied, de communicatie. In de weinige vrije tijd die overblijft is Angela daarnaast ook nog wel eens ergens in Dongen te vinden als vrijwilliger.
Stemmen doe je door de naam van je favoriete kandidaat te mailen naar [email protected] o.v.v. Dongenaar van het Jaar.