Veel vertier bij DongenIce 

Het komend weekeinde heeft DongenIce weer een entertainmentprogramma om van te smullen. Vrijdagavond 20 december komt Team Ice United een demonstratie synchroonschaatsen geven. Het begint om 19.30 uur en zal een half uurtje duren! Daarna zal er in de winterhuiskamer van Dongen een Open Jam Sessie zijn. Zaterdag is er een Hollandse avond met De Bounties en Vinzzent (deze avond is uitverkocht!) en zondag gaat DongenIce terug naar de Sixties met ‘Just a Smile’ en de sixtiesbandTeam Ice United

Team Ice United is een synchroonteam dat in 2011 in opgericht en traint in Breda onder de vlag van MSB. Hoofdcoach Jolanda Franken heeft het team een mooi plekje binnen haar vereniging gegeven waar zij hard aan de weg  timmeren om als team ieder jaar weer wat meer te laten zien. Het team bestaat uit getalenteerde schaatsers die zowel uit het synchroonschaatsen als de solo sport komen. Samen vormen ze een hecht gezelschap dat hard traint en veel progressie heeft gemaakt in een zeer korte tijd. Synchronised skating is een teamsport waar teamspirit hoog in het vaandel staat en de  schaatsers een knap staaltje schaatswerk laten zien. Team Ice United neemt regelmatis deel aan nationele en internationale wedstrijden.

Open Jam Sessie
Muzikanten kunnen vrijdag 20 december vanaf 20.00 uur hun ei weer kwijt tijdens de Open Jamsessie. Ieder die eens een keertje mee wil spelen, is welkom. Het zijn niet alleen gitaristen die het podium beklimmen. De voorgaande editie stonden er volop blazers op het podium. Je hoeft alleen je instrument mee te brengen, een backline is aanwezig. Er wordt continu muziek gemaakt in steeds wisselende samenstelling en dat geeft een heel bijzonder sfeertje. Deze Open Jam Sessie bestaat uit twee delen. Tot 22.30 uur bij DongenIce en daarna gaat het jammen verder bij hét live-muziek café van Dongen: De Gouden Leeuw
eisyezy0l6wwyvu513nce5f5h
Back to the Sixties
Zondag 22 december is het vanaf 16.00 uur vooral terug de tijd in naar de zestiger jaren waar ook de roots liggen van de ijsbanen zoals DongenIce . In die roerige zestiger jaren traden alle belangrijke artiesten op in de toen al enorm populaire schaatsfeesten. Het is eigenlijk vreemd dat een dergelijk fenomeen nu pas ontdekt is. Velen weten niet dat het van oorsprong een sixties gebeuren is.
k78f8rgj701oq2hfonroqc1xp
Nu, ruim 50 jaar later herhaalt de geschiedenis zich; niet de King, en ook niet Buddy Holly, maar wel hun muziek zal te horen zijn zondagmiddag 22 december in en op DONGENICE. En welke band zou dat beter kunnen dan ‘JUST A SMILE” met ondersteuning van de SIXTIESBAND. In het weekend van 29 en 30 november speelden deze nog voor twee al weken van tevoren uitverkochte theaters en bezochten ruim 800 mensen de Sixties show. Zondag 22 december zal het een mix worden van veel songs uit de flowerpower tijd en met een smile naar heden. Geweldig om eens op een schaatsbaan te spelen zoals onze grote idolen uit de zestiger jaren.