Kerstconcerten Dongens Mannenkoor met vioolensemble van Het KunstPodium

Foto:

Na Dongen Durft krijgt de samenwerking tussen het Dongens Mannenkoor en Het KunstPodium een vervolg. Tijdens de kerstconcerten van dit koor speelt vioolensemble ‘Snarivarius’ een aantal nummers mee. Vandaag vindt om 20:00 uur het eerste kerstconcert plaats in de Kapel van de Zusters Franciscanessen. En op zaterdag 21 december wordt dit concert om 19.30 herhaald in de Oude Kerk.

In ‘Snarivarius’ spelen Maerle (8), Mirthe (10), Marijntje (11), Maud (11) en Loïs (9). Deze meiden spelen tussen de één en drie jaar viool. De viooldocent, David Peijnenborgh, werkt al sinds 1994 bij Het KunstPodium. Daarnaast is hij eerste violist bij het Metropole Orkest. In die hoedanigheid was hij onlangs nog op televisie te zien als violist bij The Voice of Holland en bij de viering van 200 jaar koninkrijk. “Viool is een instrument dat erg in de lift zit. Ik heb nog nooit zoveel leerlingen gehad. Lesgeven is een andere kant van het vak. Het is geweldig om het doceren en het musiceren te combineren”, aldus David.
In overleg met Jan Terpstra, dirigent van het Dongens Mannenkoor heeft David een programma samengesteld. David: “Ik heb een aantal liedjes uitgekozen die wij samen met het koor spelen en aantal dat we alleen met ‘Snarivarius’ ten gehore zullen brengen. Deze nummers komen uit String Time Joggers en speciaal geschreven voor leerlingen van dit niveau. De combinatie van deze jonge violisten met de iets oudere mannen vind ik heel bijzonder. De nummers zijn het best te omschrijven als swing/jazz met een Jamaicaans tintje. Dus kerstmuziek met zonnige, vrolijke stukken.”
Tijdens het concert krijgt ‘Snarivarius’versterking van Casper, de zoon van David Peijnenborgh en Mischa, oudere broer van Loïs. Behalve viool wordt er contrabas en percussie gespeeld. Bovendien speelt David zelf mee.