Plan Binnenhoven gepresenteerd

Foto:

Op vrijdag 13 december vond er  voor omwonenden en geïnteresseerden een planpresentatie van nieuwbouwproject Binnenhoven plaats. De gasten werden ontvangen met warme chocomel en glühwein in een verwarmde tent op het plangebied, het voormalige terrein van de Gerba Windsor fabrieken. 

Wonen in Binnenhoven is wonen in het hart van Dongen. Op het voormalige terrein van de Gerba Windsor fabrieken ontwikkelt Vieya Wooncorporatie circa 33 woningen en 1 commerciële ruimte. Vieya, Diederendirrix Architecten en de gemeente Dongen hebben in nauwe samenwerking een passend plan gemaakt voor deze centrumlocatie. In het plan is rekening gehouden met het behoud van de karakteristieke voorgevel van de Gerba Windsor fabriek.

3D-animatie
Het plan Binnenhoven bestaat zowel in prijs als product uit een divers woningaanbod. 
Zo zijn de woningen onderverdeeld in eengezinswoningen, appartementen en atelierwoningen. Het woningbouwplan werd gedurende de planpresentatie getoond via een 3D-animatie. Via deze animatie is vanuit diverse perspectieven een helder beeld van de toekomstige woningbouwontwikkeling te krijgen. 
Door wethouder Joop Velthoven werd samen met Frans Desloover, directeur Vieya Wooncorporatie, op een feestelijke manier de aftrap gegeven voor de presentatie van het project Binnenhoven. Zij deden dit door kerstbomen aan te bieden aan omwonenden van plan Binnenhoven én iedereen die zich heeft ingeschreven als geïnteresseerde via de projectwebsite www.binnenhovendongen.nl.
binnenhoven2
Tijdens deze avond konden de aanwezigen bovendien vragen stellen over het plan.  Het projectteam Binnenhoven, de projectmanager van Vieya, de architect en de verkopende makelaars waren aanwezig om deze te beantwoorden.