Maak DongenIce CO2-neutraal en maak kans op 8 zonnepanelen

Foto:

Welke school, vereniging of club maakt DongenIce CO2-neutraal en wint 8zonnepanelen? DongenIce is weer van start gegaan. Schaatsen voorjong en oud in kerstsfeer. Samen met de Dongense ondernemers, verenigd in www.duurzaamdongen.nl en de gemeente Dongen wil de coöperatieve vereniging Energie Dongen de editie van dit jaar CO2-neutraal maken. 

Energie Dongen voorzitter Martijn Messing legt uit: “we gaan dit op een bijzondere manier doen. Niet door middel van groencertificaten of afkoop van CO2 rechten ver weg, maar dichtbij in Dongen zelf. Daarom stellen Energie Dongen en Duurzaam Dongen een 8-paneels zonnestroominstallatie ter beschikking aan een vereniging, school of andere non-­‐profitorganisatie in Dongen. De duurzame stroom die deze installatie opwekt, compenseert het energieverbruik van DongenIce.”
De panelen worden mede beschikbaar gesteld door de gemeente Dongen. “Het
College ondersteunt het initiatief met een bedrag van 750 euro. In Dongen doen we dingen samen. En in Dongen zijn we graag goed en verantwoord met onze toekomst bezig. Dit is daar een mooi voorbeeld van’’, aldus wethouder Bas Evegaars (milieu).
Hoe werkt het?
Martijn Messing: “We roepen de verenigingen, scholen en andere clubs in Dongen op om een plannetje in te leveren hoe zij binnen hun eigen ‘huis’ denken de meeste energie te kunnen besparen. Onder de drie beste inzenders verloten wij vervolgens de zonnestroom-­installatie. Dit levert niet alleen duurzame energie op maar geeft de vereniging, club of school ook nog eens een fors financieel voordeel per jaar. De installatie gaat maar liefst 25jaar mee en bespaart per jaar ongeveer 2000kWh stroom.Dat is al gauw 400 euro per jaar.” 
Voorstellen kunnen worden gestuurd naar [email protected] De inzendingen moeten uiterlijk eind januari 2014 binnen zijn. Begin februari wordt dan de uitslag bekend gemaakt tijdens een speciaal energiecafé. 
Wilt u ook lid worden van Energie Dongen en/of zonnepanelen aanleggen:
www.energiedongen.nl of www.duurzaamdongen.nl