Nieuwe vaste trouwlocaties in de gemeente Dongen

Foto:

De gemeente Dongen heeft drie nieuwe locaties aangewezen als vast ‘huis der gemeente’. Dat wil zeggen, dat op deze locaties een burgerlijk huwelijk kan worden voltrokken of een partnerschap kan worden geregistreerd. Het gaat om de Oude Kerk, de Looierij (beide aan de Kerkstraat) en de Vlaamsche Schuur aan de Groenstraat in Dongen. Natuurlijk kunnen bruidsparen ook nog in het gemeentehuis in de trouwzaal / raadszaal terecht. Met de verruiming van het aantal vaste trouwlocaties krijgen bruidsparen meer keuze waar ze kunnen trouwen. Naast de moderne trouwzaal kunnen bruidsparen nu ook in een karakteristiek, historisch pand terecht.

Contact met de locatie
Bruidsparen, die op één van deze drie nieuwe locaties willen trouwen, moeten eerst contact opnemen met de locatie zelf. De locaties beheren namelijk hun eigen agenda en zij kunnen kijken of de gewenste trouwdatum en -tijdstip nog vrij zijn. Komen de locatie en het bruidspaar tot overeenstemming, dan zal vervolgens de gemeente contact met het bruidspaar opnemen, om het huwelijk definitief vast te leggen en de ondertrouw te regelen (indien dit van toepassing is).
Eigen locatie
Onder bepaalde voorwaarden is het ook mogelijk dat een andere, eigen locatie, voor één dag als huis der gemeente wordt aangewezen, zoals een tuin of een café. De gemeente controleert dan onder andere of de locatie openbaar toegankelijk is en dat de (brand)veiligheid in orde is. Bruidsparen die op een ‘eigen’ locatie willen trouwen, moeten dit in ieder geval op tijd aanvragen.
Contactgegevens locaties
Stellen, die geïnteresseerd zijn om hun huwelijk op één van de vaste locaties te laten voltrekken, kunnen voor meer informatie op de volgende sites terecht:
voor de Oude Kerk: www.oudekerkdongen.nl of [email protected]
voor De Looierij: www.delooierij.nl of [email protected] 
voor de Vlaamsche Schuur: www.devlaamscheschuur.nl of [email protected] 
voor de trouwzaal in het gemeentehuis: www.dongen.nl of [email protected]
Foto’s: Jan Stads / Pix4Profs
——————————————————————————————————

advrett