Piet Panis wethouderskandidaat VPD

Als de Volkspartij Dongen na de verkiezingen van 19 maart 2014  in de coalitie terechtkomt zal Piet Panis namens die partij als wethouder in het College treden. Dat werd besloten tijdens de Algemene Leden-vergadering van de VPD, die woensdagavond plaatsvond. Daar stelden de leden ook de kandidaten-lijst en het verkiezingsprogramma vast. Piet Panis, die eerder al 13 jaar wethouder was voor de VPD, staat op nummer 3 van de lijst. In de afgelopen periode van vier jaar voerde de partij oppositie en zat Panis in de gemeenteraad.  Zoals al eerder bekend werd gemaakt is fractievoorzitter Rene Jansen bij de verkiezingen de lijsttrekker, met op nummer 2 Denise Kunst. Het verkiezingsthema van de Volkspartij Dongen is ‘Doen voor Dongen’.

Ervaring 
De keuze voor Panis is volgens fractievoorzitter Rene Jansen een logische: “Voor mij komt een wethouderschap op dit moment om diverse redenen te vroeg. De komende bestuursperiode staat Dongen voor grote uitdagingen. De bezuinigingen vanuit het rijk, de transities in de jeugdzorg, AWBZ en participatiewet en de samenwerking binnen Midden Brabant zijn uitdagend. Om dit alles in goede banen te leiden is bestuurlijke ervaring nodig. We zijn blij dat we een kandidaat- wethouder hebben die veel ervaring heeft, juist op een terrein waar de komende jaren veel pionierswerk door gemeenten verricht moet worden, namelijk de transities. Met de keuze voor Piet Panis hebben we een uitstekende kandidaat voor het wethouderschap en maken we maximaal gebruik van de ervaring binnen de partij. Hiermee bereiken we het beste voor onze kiezers en inwoners, vóór Dongen!”
Vernieuwing en verjonging binnen de fractie
Jansen is wel van plan om, als boegbeeld van de partij, een voortrekkersrol te spelen bij het proces van vernieuwing en verjonging binnen de fractie. “Maar dat doe ik niet alleen, ook Denise Kunst is heel erg belangrijk hierbij. Samen zorgen we daarbij voor de continuïteit en stabiliteit. Na de bekendmaking van de nummers 1 en 2 in het voorjaar van 2013, is nu ook de rest van de lijst bekend.  Op onze lijst van beschikbare kandidaten voor de gemeenteraad staan vijf nieuwkomers. Met de kandidaten Frits Klijs en Colinda Blous op nummer 4 en 6 wordt concreet invulling gegeven aan de vernieuwing én verjonging van de fractie, met zicht op een haalbare zetel binnen de gemeenteraad.”
vkvugfvtlunlxkwy53q9amphl
Balans in de top 3 – Kandidaten uit alle drie de kernen van Dongen!
Denise Kunst vult aan: “Met de keuze voor deze top 3 bundelen we onze krachten vóór Dongen. Dit geeft een goede balans voor de nieuwe bestuursperiode. We vullen elkaar prima aan, en trekken samen de kar. Krachten bundelen, signalen oppikken uit de maatschappij en er mee aan de slag gaan. Wij denken dat we een goed team zijn. De fractievoorzitter, vice-fractievoorzitter én wethouders-kandidaat komen uit één van onze drie kernen, en wonen respectievelijk in Dongen, ’s Gravenmoer en Dongen-Vaart: kan het beter voor een partij die dicht bij de inwoners wil staan?”
Lijstduwers – ‘couleur locale’ vanuit het verenigingsleven
Jansen: “Onze lijst bevat een groot aantal lijstduwers. Veelal geboren en getogen Dongenaren. Actief binnen het verenigingsleven in Dongen, Klein Dongen-Vaart en ’s Gravenmoer, en bereid om de fractie ook na de verkiezingen via de achterban te ondersteunen. De Volkspartij Dongen heeft de afgelopen jaren intensief oppositie gevoerd vóór de belangen van alle Dongenaren. Met ons programma zetten wij voor de komende jaren een heldere koers neer voor de gemeente Dongen. Met een verfrissende, aansprekende aanpak voor iedereen! De Volkspartij Dongen kiest voor een mix van ervaring, verjonging en vernieuwing. Wij ‘Doen vóór Dongen!’ Doe met ons mee!”
uuwiumn6x9fcxykm6trtci45p
Kandidatenlijst
1. René Jansen
2. Denise Kunst – van Suylekom
3. Piet Panis
4. Frits Klijs
5. Ali Turkyilmaz
6. Colinda Blous – Verkooijen
7. Wout van Delft
8. Rob Biesheuvel
9. Gertjan van Broekhoven
10. Leo van Hecke
11. William de Brouwer
12. Hans van Nispen
13. Carla van Delft
14. Kees Hoevenaars
15. Saskia van Baaren
16. Daniël Severijns
17. Conny Ariëns
18. Han den Boer
19. Anja Hartmans
20. John van Riel
21. Wilhelmien Laurijsen
22. Frank Rombouts
23. Jenny Verduijn
24. Peter van Hoppe
25. Patty Smeulders
26. Steven Ansems
27. Thom Vermeulen jr
28. Ad van Weesenbeek
29. Ton de Roon
30. Piet Scheepers
31. Tiny Broeders
32. Guus van Zuijlen
33. Toon Ariëns
——————————————————————————————————
iaqzlezj87rb5dihmhy1m4u44