Stormachtig weer op pakjesavond

Foto:

Op 5 december krijgen de Sint en de Pieten het zwaar op de daken. Volgens de verwachting van weeronline.nl staat er een stormachtige wind, kracht 8, op pakjesavond. Na pakjesavond stroomt arctische lucht over ons land en dat brengt winterse neerslag met zich mee.

De goedheiligman wordt dit jaar flink op de proef gesteld. Eerst de pietenkwestie en als klap op de vuurpijl moet hij een heuse westerstorm doorstaan. De wind is de grote boosdoener, draait in de middag naar het westen en neemt landinwaarts toe naar krachtig.  Verder zal de Sint zijn mijter goed vast moeten houden vanwege zware tot zeer zware windstoten. 
In de loop van de avond draait de wind naar het noordwesten en neemt wat in kracht af. Vanuit het noorden komt koude poollucht het land binnen. De buien krijgen een winters karakter, maar meer dan wat natte sneeuw zal het waarschijnlijk niet opleveren. In de nacht aanhoudend kans op winterse buien bij temperaturen meest boven het vriespunt.
Vrijdag wordt een grijze en gure dag met winterse buien en een stevige noordwester. Ook zaterdag weinig ruimte voor de zon en kans op regenbuien. Zondag zien we misschien weer even de zon. De temperatuur komt dan in de buurt van normaal (7 graden) uit.