Fair Store, een eerlijke winkel

Foto:

In oktober 2012  startte Jasmin Ariëns  samen met Majola Janssens aan de Tramstraat 45  de natuurwinkel Fairstore. Het assortiment is ruim en varieert van  reformproducten tot ecologische/fairtrade kleding en van tassen tot sieraden. dongen.nieuws.nl nam een kijkje en sprak met Jasmin en Majola over het hoe en waarom van deze winkel

“Duurzaamheid speelt  steeds meer een belangrijke rol  in onze samenleving en mensen gaan steeds bewuster leven” aldus Jasmin. “Twee jaar geleden begon ik een webwinkel: Gifvrijwinkelen.nl. Daar verkoop ik natuurlijke voedingssupplementen, biologische voeding en cosmetica. Omdat ik als kind al droomde van een eigen winkel in mijn woonplaats  is nu de Fairstore ontstaan.”
Majola Janssens vult aan: “we verkopen een groot aantal artikelen waarbij het accent ligt op natuurlijk en fairtrade. De kleding is bijvoorbeeld gemaakt van biologische katoen, hennep of bamboe. Veel mensen denken dat katoen een goed, natuurlijk product is. Maar er wordt juist veel gif op dit kwetsbare plantje gespoten. Als je het draagt, komt het gif via de huid in je lichaam terecht. De kleding die wij verkopen is niet schadelijk en het wordt ook nog eens op een eerlijke manier geproduceerd. En dat  is zeker niet duurder dan de ‘normale’ kleding!”
In de dertien maanden dat de winkel nu open is, hebben Majola en Jasmin al vele goede reacties mogen ontvangen Jasmin: “Erg positief, je hebt klanten die hier komen omdat ze al bewust omgaan met hun voeding. Anderen zien een leuk jurkje in de etalage hangen en worden daarna steeds meer geïnteresseerd in de overige spullen. Dat is ook ons doel: mensen – zonder ze te pushen – laten inzien dat deze levenswijze niet stoffig en duur hoeft te zijn. Wanneer mensen de kleding dragen voelen ze merkbaar verschil in het draagcomfort, het voelt prettiger en zachter aan.”
Op de vraag of het niet een erg grote gok was om in deze tijden van crisis een nieuwe winkel te openen, heeft Majola snel een antwoord: “We zijn juist door de crisis deze winkel begonnen. We geloven in het concept en er was nog geen reformwinkel in Dongen. Daarnaast gaan mensen in tijden van crisis ook bewuster met hun aankopen om; ze willen waar en kwaliteit voor hun geld.Er stoppen momenteel best veel bedrijven en winkels in Dongen en zijn blij dat wij juist zijn gestart en zo een positief steentje kunnen bijdragen!”
Openingstijden
Maandag 13:00-18:00 uur
Di-Wo-Donderdag 10:00-18:00 uur
Vrijdag 10:00-19:00 uur
Zaterdag 10:00-17:00 uur
Zondag gesloten 
Koopzondagen op 24 november, 1 december, 22 december en 29 december van  13.00-17.00 uur