Rockband Nduss in landelijke finale Battle of the Coverbands

DONGEN/OOSTERHOUT/RAAMSDONKSVEER – De Dongens/Oosterhoutse rockband Nduss staat deze zaterdag (23 november) in de landelijke finale van The Dutch Battle of the Coverbands. Nadat de band tijdens de voorrondes, kwartfinale en halve finale het hele land heeft doorgereisd, speelt Nduss nu bijna een thuiswedstrijd. De finale wordt namelijk gehouden in de Koloszaal in Raamsdonksveer.

Nduss heeft het afgelopen anderhalf jaar door heel Nederland getourd en heeft inmiddels een grote schare vaste fans achter zich staan. ,,Die willen we allemaal naar de Koloszaal in Raamsdonksveer halen. Als die net zo enthousiast meedoen als tijdens onze optredens, wordt het daar één groot feest,” zegt bassist Stef van Gelderen.  Nduss is geen traditionele coverband of tributeband, maar heeft een eigen concept ontwikkeld. Onder de naam ‘Alanis Meets Simple U2’ brengt Nduss optredens waarin nummers van Alanis Morissette, Simple Minds en U2 centraal staan. De sets worden aangevuld met nummers van Pink, Red Hot Chili Peppers, The Script, Kings of Leon, Anouk,  The Cult en Adèle. 
De band heeft daarmee een prima live-reputatie opgebouwd. Of er nu gespeeld wordt in een muziekcafé, op een themafeest of op een festival, het publiek is steeds weer onder de indruk van de energie, de dynamiek, het spelplezier en de totaalsound van Nduss. De band bestaat uit zes ervaren muzikanten die rockmuziek willen maken zoals die ooit bedoeld was: met rauwe opzwepende gitaren, strakke groovy drums, vette baspartijen, melodieuze toetsen, meerstemmige zang en vooral: met vuur en passie.  
a9rtauckpzhtya4dd1cshgw5t
The Dutch Battle of the Coverbands is een landelijke coverbandcompetitie. Zowel de non-profit organisatie als de deelnemende bands steunen daarmee ook goede doelen als Fight Canser, Pink Ribbon en KiKa. De spannende strijd van de Dutch Battle reist door heel Nederland. Alle coverbands worden op diverse punten beoordeeld door een vakbekwame jury. Ook het publiek mag stemmen op zijn favoriete coverband. Nduss won de voorronde in Oss, kwam door de kwartfinale in Uden en won tot zijn eigen verbazing zelfs de halve finale in Roermond. Aanvankelijk zou de finale net als de voorgaande editie in de Melkweg in Amsterdam worden gehouden. Van Gelderen: ,,We waren daarvoor al een bus met fans aan het regelen, maar nu het zo dicht bij huis is kunnen we al onze fans mobiliseren om naar Raamsdonksveer te komen.” Voor de hoogzwangere zangeres Debbie Potter uit Geertruidenberg is de finale een enorme uitdaging. In BN De Stem zegt ze: “Het gaat door, maar het is wel zwaar. Vanwege mijn dikke buik is het moeilijk om adem te halen. Ik kan tijdens het zingen geen buikademhaling toepassen. Daarom adem ik nu hoger. Voor een half uurtje is dat wel te doen.”
Je kunt de band nog persoonlijk ondersteunen tijdens de finale want tickets zijn nog steeds online  te koop (klik hier) of aan de zaal. 
wmo7834y0yuxdki544cww5k4q
Meer informatie: www.dutchbattleofthecoverbands.com en www.xeffect.nl