VV Dongen gaat voor duurzaam

Foto:

Groene velden, groene energie. Met de plaatsing van 20 zonnepanelen is een aanzet gemaakt voor duurzame energievoorziening op het sportpark van VV Dongen. Bouwbedrijf van Leijsen (deelnemer aan Duurzaam Dongen) heeft in de vorm van sponsoring zonnepanelen geplaatst op het dak van de kantine. Dit initiatief werd beloond met een bedrag van € 5.000,- vanuit het coöperatief van Rabobank Tilburg en omstreken, waardoor we het aantal panelen konden verdubbelen. Op deze manier bespaart de vereniging op de energiekosten en levert bovendien een bijdrage aan een beter milieu. En dat past weer prima bij de maatschappelijke functie van de vereniging.

Switchservice voor leden VV Dongen
Ter gelegenheid van de ingebruikname van de zonnepanelen, biedt Energie Dongen de leden van  VV Dongen de Switchservice aan. Op donderdagavond 28 november zijn mensen van Energie Dongen aanwezig in de kantine op sportcomplex De Biezen. Zij rekenen voor hoe men slimmer en voordeliger energie kan afnemen en zo dus kunt besparen op uw energierekening. De ervaring leert dat als u  nog nooit geswitched bent van energie-leverancier u al gauw € 200,– tot € 300,– per jaar teveel betaalt. Twan Haagh van Bouwbedrijf van Leijsen is ook aanwezig op deze avond, om de werking van zonnepanelen toe te lichten. De avond begint om 19.30 uur.
Duurzaam Dongen
Bouwbedrijf van Leijsen is een van de aangesloten ondernemers bij Duurzaam Dongen, een samenwerking tussen Energie Dongen en Dongense Ondernemers. De missie van de samenwerkende ondernemers is op een duurzame en betaalbare wijze hun bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Dongen.
Energie Dongen
Energie Dongen is een coöperatieve vereniging van, voor en door inwoners van de gemeente Dongen die betaalbare, eigen en duurzame energie, wil realiseren in Dongen. Door hard te werken aan energiereductie, lokale productie en collectieve inkoop kan de energierekening van Dongenaren fors minder. VV Dongen is inmiddels in gesprek met Energie Dongen om te bekijken hoe duurzame energie op het sportpark verder uitgebreid kan worden.