Jubileum-/afscheidsconcert dirigent Charles Bosters

Foto:

Het Harmonieorkest en het Volwassenen Leerlingenorkest (VLO) van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum zorgen aanstaande zaterdag voor de muzikale klanken tijdens het jubileum-/afscheidsconcert van Charles Bosters (51). Deze beide orkesten staan deze avond voor de laatste keer onder leiding van Charles. Het wordt een zeer gevarieerd concert waarvan het muzikale programma door de jubilaris is samengesteld. Aanvang van het concert is 19.30 uur. Direct na afloop van het concert vindt er in de foyer een receptie plaats en kan men Charles de hand schudden.

 In 1988 is Charles dirigent van het harmonieorkest geworden, hij staat inmiddels vijfentwintig jaar  op ‘de bok’ bij dit orkest uitkomend in de vierde divisie van de Federatie Katholieke Muziekverenigingen. Het VLO, dat inmiddels ook al weer zo’n 12 jaar bestaat, heeft Charles opgericht om volwassenen die nog niet zo lang een instrument bespelen de kans te geven samen te spelen. Al met al een lange staat van dienst en een prachtige muzikale periode ligt achter ons. Met vele hoogtepunten, zoals de succesvolle promsconcerten door het harmonieorkest en diverse muzikale projecten door het VLO. Zaterdagavond zien en horen we een aantal van deze muzikale hoogtepunten de revue passeren. 
Het VLO brengt een aantal muziekstukken uit het zeer succesvolle project ‘Reis Rond de Wereld’, dat 26 oktober  in een uitverkochte Cammeleurzaal werd gebracht. We doen deze avond weer tal van continenten aan: ‘Saludos desde Espana’, ‘Tunes from Russia’, ‘What a Wonderful World’, ‘The far East’, ‘Help’ en ‘Als ik toch eens rijk was’. Bijzonder aan het laatste nummer is dat dit gezamenlijk met het harmonieorkest èn met zang van Dré van den Bosch ten gehore wordt gebracht. 
charles2
Na een korte pauze vervolgt het harmonieorkest dit concert. Charles heeft een keuze gemaakt van schitterende muziekstukken welke de vaste bezoekers van de promsconcerten bekend moeten voorkomen. Na de spectaculaire opening met ‘Also Sprach Zarathustra’, vervolgt het orkest met gedragen nummers als ‘Abington Ridge’ en ‘Jupiter Hymn’. Hierna verschijnt David Peijnenborgh (1e violist bij Metropole Orkest) op het podium om samen met het orkest ‘Schindler’s List main Theme’ te spelen. Het uit vijf delen bestaande ‘A Discovery Fantasy’ is de opmaat naar het bekende Joe Cocker nummer ‘Unchain my Heart’, dat kan natuurlijk alleen maar gebracht worden door Dré van den Bosch. Tot slot, ook met zang van Dré en David op viool,  speelt het harmonieorkest ‘Music’ van John Miles, de tekstregel ‘Music was my first love…’ zegt in deze genoeg. 
Samenvattend kan er gezegd worden dat het een voor de muziekliefhebber niet te missen concert is, met een muzikaal programma om je vingers bij af te likken. Het concert is gratis toegankelijk en Charles, de muzikanten en het bestuur nodigen u van harte uit om dit concert bij te wonen. Zaterdag 23 november, 19.30 uur, De Cammeleur.