Politie lost schot bij aanhouding woningovervallers

De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de overval op de woning aan het Piccolopad maandagavond. Het gaat om twee Tilburgers van 25 en 27 jaar oud. Zij zijn ingesloten in het cellencomplex. De verdachten konden worden ingerekend dankzij de goede samenwerking met getuigen die reageerden op berichtgeving via Burgernet. Bij de arrestatie loste de politie een waarschuwingsschot omdat de verdachten nog probeerden te vluchten

Verrast
Het misdrijf vond plaats rond 20.00 uur in een woning aan het Piccolopad in het centrum van Dongen. De 41-jarige bewoner werd plotseling verrast door een overvaller die de woning binnenkwam. De bewoner moest onder dwang goederen afstaan. Hij raakte daarbij niet gewond. De overvaller sloeg op de vlucht toen de bewoonster de huiskamer binnenkwam en zag wat er aan de hand was. De dader nam een handtas mee vanuit de woning en verdween te voet in de richting Stoomberg.
Zoekactie
Direct na de melding zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar de voortvluchtige dader. In een Burgernetbericht vroeg de politie het publiek om uit te kijken naar de dader. Hierop kwamen diverse reacties binnen. Eén van de getuigen had kort voor de overval twee verdachte mannen in de omgeving gezien. Naar aanleiding van het Burgernetbericht  besloot hij te gaan zoeken naar het tweetal. De getuige traceerde de twee mannen in een horecagelegenheid op de Hoge Ham. Hij informeerde de politie terwijl hij het duo onopvallend in de gaten hield.
Arrestaties
Agenten waren in de buurt en konden de twee mannen vrijwel meteen inrekenen. Bij het zien van de politie, sloeg het duo nog even op de vlucht. Hierbij werd door de politie een waarschuwingsschot gelost, waarbij niemand gewond raakte. De arrestanten zijn 25 en 27 jaar oud en afkomstig uit Tilburg. Ze zijn in het belang van het verdere onderzoek in voorarrest genomen en in de cel gezet.
112 daar vang je boeven mee!
In deze situatie konden agenten dankzij een prima samenwerking met getuigen meteen in actie komen. Burgernet heeft daarbij geholpen. Bent u ook betrokken bij de veiligheid in uw omgeving? Meldt u dan nu aan op de website van  Burgernet.
De politie vraagt verder om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van geweld, inbraak of een overval. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.Er zou volgens Burgernet ook sprake zijn van een derde verdachte, maar dat bericht is mogelijk onjuist volgens de politie. De verdachten zijn aangehouden na tips van oplettende getuigen die gereageerd hebben op de eerste oproep van Burgernet.

Foto: Joes van Wanrooij Fotografie