Genieten geblazen bij Klaas van der Eerden

Foto:

Klaas van der Eerden reist dit seizoen heel het land door met zijn voorstelling Sixpack.  De programmeurs van Donckhuys waren dan ook apetrots dat ze hem op 8 november voor het tweede jaar op rij in Dongen mochten verwelkomen. Hieronder een recensie van een bezoeker

De naam van de voorstelling is Sixpack en het ging, tot grote teleurstelling van verschillende vrouwen in het publiek, niet over het wasbordje van Klaas. Het is namelijk een best off show van de laatste 6 theatervoorstellingen van Klaas. Verschillende bekende typetjes uit zijn vorige shows kwamen dus weer voorbij. Doordat het om een best off show ging waren de overgangen tussen de verschillende acts soms van de hak op de tak, maar het publiek stoorde zich hier totaal niet aan. De mix van muziek en show was een erg fijne afwisseling en de voorstelling kakte daarom op geen enkel moment in.
Hij begon zijn voorstelling met een dwarsfluit act die naadloos overging in een beatbox over Dongen. Klaas had het publiek vanaf minuut 1 te pakken en dit bleef gedurende de voorstelling zo. Daarna konden de bezoekers genieten van een dansende Klaas over pillen om vervolgens ineens in het sprookjesbos te belanden.  Een leuk typetje over een ietwat kritische aannemer volgde en dit werd opgebouwd tot ritmisch spektakel gespeeld met verschillende gereedschappen uit de bouw. Niet veel later was het eerste deel van zijn voorstelling ten einde en begon de pauze in de foyer.
Na de pauze gaat Klaas ijzersterk verder over de blanke hangjeugd bij hem in de buurt en zijn reis naar Amerika die uiteindelijk toch maar een wintersportvakantie werd. Tijdens de act over kikkers komt nog eens goed naar voren hoe veelzijdig en getalenteerd Klaas is. Hoogtepunt van de avond kwam toen hij begon over brommers opvoeren. Dit was geweldig opgebouwd en werd ook weer afgewisseld met ‘muziek’. Het einde van de show kwam hierna vrij abrupt. Gelukkig had Klaas nog een toegift. Op verzoek van het publiek speelde Klaas zonder instrumenten ‘oude pop’ muziek gevolgd door het genre ‘Spaans’. Ondanks dat hij deze genres waarschijnlijk niet dagelijks hoort maakte hij er een geweldige afsluiting van. Met een grote glimlach verliet het publiek de zaal en werd er nog gezellig nagepraat in de foyer. Samen met de live muziek van Caroline Krijnen, wat hapjes en drankjes en de aanwezigheid van Klaas in de foyer werd de avond gepast afgesloten!