Jeugdige Dongense sporters goed verlicht op pad

Foto:

Veilig Uit & Thuis is de landelijke campagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Toyota die zich richt op de verkeersveiligheid van sportende kinderen op en rond sportclubs. In voorgaande jaren lag de aandacht met name op ouders die kinderen brengen en ophalen. Nu richt de campagne zich met het onderdeel ‘Scoor licht, win zicht’ vooral op de sportende kinderen zelf. Die lopen juist in deze donkere maanden van oktober tot maart een verhoogd risico. In het donker is het minder veilig om te fietsen.  “Belangrijk is het om ervoor te zorgen dat je gezien wordt door het andere verkeer. Het is elk jaar weer van belang om hier aandacht voor te vragen”, aldus VVN-woordvoerder Rob Stomphorst.

Door VVN en Toyota zijn voor sportclubs in heel Nederland 200 lichtsetjes per club beschikbaar gesteld, in totaal 100.000 stuks. De lichtjes -per setje een wit en een rood schijnend lampje- kunnen aangebracht worden aan de fiets, aan de kleding of bijvoorbeeld aan de sporttas. Ze zijn nadrukkelijk niet bedoeld als vervanging van de vaste fietsverlichting maar als extra!
Op de verzendlijst stonden 2 Dongense sportverenigingen, MHC Liberty en ZV De Vennen. Bij beide verenigingen zijn of worden de komende tijd de lichtsetjes dan ook tijdens trainingen en/of wedstrijden onder de jeugdleden verdeeld. Beide clubs hopen dat deze actie bijdraagt aan de veiligheid van hun jeugdige sporters in het verkeer!