Muzikale ontmoeting opleidingsorkesten Musis Sacrum en Aurora smaakt naar meer

Foto:

Op zondag 3 november vormde Jeugdcentrum De Poort het decor voor een muzikale ontmoeting tussen de opleidingsorkesten van Aurora en Musis Sacrum. De jonge muzikanten van beide verenigingen bleken al heel wat in hun mars te hebben. De presentatie werd op ludieke wijze gedaan door drie jeugdleden van beide verenigingen.  Annekee Werkman, Freek van Baaren en Jelger Elzinga bleken ware presentatoren in de dop.  

Het aspiranten orkest van Musis Sacrum, met daarin beginnende muzikanten, mochten onder leiding van Rolf Rombouts het spits afbijten. Dat je in korte tijd al heel wat kunt leren hebben zij zeker bewezen. Daarna was het de beurt aan het entreeorkest van Aurora onder leiding van Arlette Zwaans. Zij werden ondersteund door een eigen combo. Naast een instrument bespelen bleek dat sommige leden nog meer in hun mars hadden. Annekee Werkman oogstte vooral veel bewondering met haar uitvoering van The Cup Song. Deze werd vakkundig begeleid door enkele andere leden van het entree orkest op cups. 
Na de pauze was het de beurt aan het jeugdorkest van Musis Sacrum. Vele herkenbare nummers passeerden de revue. Hoogtepunt van hun optreden was ook hier weer de Cup Song in samenwerking met het pop combo van het KunstPodium. De zaal had het al een keer gezien die ochtend dus dirigent Rolf Rombouts nodigde het publiek van harte uit om mee te doen. Natuurlijk lieten vooral de jeugdige bezoekers zich dat geen twee keer zeggen.  Als klap op de vuurpijl speelden alle orkesten samen het nummer ‘Lion in the morning Sun’ (zie filmpje onder) waarmee ze deze mooie samenwerking afsloten. Het vele aanwezig publiek keerde enthousiast naar huis en er is dan ook maar een conclusie… Voor herhaling vatbaar!