Feest bij Prisma Mollerstraat

Foto:

Het is al weer tien jaar geleden dat de bewoners van Prisma  hun intrek namen in de appartementen aan de Mollerstraat. Deze woonvorm was een resultaat van de wens naar een gescheiden woon/zorgomgeving die begin deze eeuw in opmars was. Afgelopen vrijdag werd dit jubileum gevierd met cliënten, medewerkers en oud-medewerkers die, mede dankzij de steun van Prisma en verhuurder Vieya genoten van een hapje, een drankje en live muziek van de Duckers en de Brabantse troubadour Peer de Graaf. dongen.nieuws.nl nam een kijkje op het feest en sprak met enkele bewoners.Toen Prisma tien jaar geleden haar intrek nam in de appartementen aan de Mollerstraat betekende dat een nieuw thuis voor 22 cliënten. Zestien van hen kregen een eigen appartement waar ze ‘begeleiding achter de voordeur’ genieten. Daarnaast zijn er vier zorgintensieve- en twee aanleunappartementen

Bewoner Joep  verhuisde tien jaar geleden vanuit de Sint. Josephpastorie naar zijn nieuwe appartement en voelde zich daar al snel thuis.”Ik heb hier veel meer ruimte en dat is heel prettig” aldus Joep. “En het eten wat komt van ‘Food Surprise’ smaakt ook prima dus ik hou het hier nog wel even vol” aldus Joep, die 5 dagen per week werkt bij een sociale werkvoorziening in Breda. “Als ik ’s avonds thuis ben  dan vind ik het fijn om TV te kijken en muziek te luisteren.  Daarnaast  is Joep in zijn vrije tijd ook nog vrijwilliger bij het Oranjeparkfestival. “Dat vind ik heel gezellig”
prisma2
Dat laatste doet ook Ellen die het net als Joep prima naar haar zin heeft in de Mollerstraat. Ellen werkt vijf dagen per week als hulp op de J.J. Anspachschool en dat bevalt haar goed maar ze komt ook altijd weer graag thuis  “De laatste tijd doen we hier ook weer meer dingen samen. Vroeger was dat ook zo en die tijd komt weer een beetje terug. Dat komt eigenlijk doordat er door de bezuinigingen steeds minder ondersteuning kan zijn van het personeel. Maar aan de andere kant is het natuurlijk ook wel weer gezellig om vaker in de gemeenschappelijke ruimte te zijn.” 
Bewoner Hans kwam tien jaar gelden rechtstreeks vanuit zijn ouderlijke woning in Dongen-Vaart naar zijn appartement. Een flinke omschakeling maar het kostte hem weinig moeite. “We zitten op onze verdieping met allemaal mensen van het zelfde niveau en dat is prettig” aldus Hans, die erg te spreken is over het personeel.: “zij doen echt goed hun best.” Bewoonster Ina vindt het vooral prettig dat ze veel zelfstandigheid heeft. “Ik kom uit een huis waar we met zijn drieën woonden en daar  had ik minder privacy. Dat heb ik hier wel en dat vind ik fijner.”
Het tienjarig jubileum werd vrijdag uitbundig gevierd met veel muziek, drankjes , hapjes en polonaises. De bewoners vermaakten zich opperbest en maakten er een lange avond van. Op naar vijfentwintig!