‘Cinemaclub Dongen voorziet in een behoefte’

Foto:

Zo’n anderhalf jaar geleden was het Dongenaar Reg ten Zijthof die in de lokale media  een oproep deed aan de  Dongense filmliefhebbers om op regelmatige basis bij elkaar te komen om dan samen te kunnen genieten van een goede film. Op 30 mei 2012 kwamen zo’n 20 filmliefhebbers bijeen in de Cammeleur en zij besloten tot de oprichting van ‘Cinemaclub Dongen’, een vereniging die in september van dat jaar officieel gestalte kreeg. 

Vol enthousiasme werd een filmprogramma samengesteld voor het seizoen 2012-2013 en al snel verhuisde men naar Theater Dongepark, dat over een ideale ‘bioscoop’ bleek te beschikken met goede stoelen, een groot scherm en een goede geluidsinstallatie. Inmiddels , weer een jaar later, heeft Cinemaclub Dongen zich een vaste plaats weten te veroveren en gaat het gemiddelde bezoekersaantal richting de 100 per filmavond. 
cinemaclub2
“We hebben op dit moment al bijna 70 leden die iedere voorstelling bijwonen” vertelt secretaris Aniet van Gool. “En daarnaast zien we iedere keer ook steeds weer nieuwe gezichten waardoor we inderdaad vaak 100 bezoekers of meer hebben”. Voorzitter Ellen Rompa vult aan: “De doelstelling van Cinemaclub Dongen is niet om de zogenaamde commerciële films te laten zien. We proberen echt films te programmeren met een ‘diepere laag’ zodat we er na een voorstelling ook nog met elkaar van over gedachten kunnen  wisselen. En  gezien de belangstelling blijken we daarmee in een behoefte te voorzien.”
Paul Beckers is het bestuurslid wat zich bezighoudt met de programmering van het filmseizoen. “Dat is een hele zoektocht maar wel een mooie uitdaging” aldus Paul. “sinds kort is de programmering rond voor het komende filmseizoen en daar zitten echt heel wat pareltjes tussen, bijvoorbeeld op 25 november de indringende Deense film ‘Jachten’ over kleuterleider Lucas die door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik. Maar eerst is er op 11 november  de film “Das Leben der Anderen” (bekijk de trailer hieronder).
http://www.youtube.com/watch?v=oZAx1DjpHM0
Op de website  van Cinemaclub Dongen (klik hier) vindt u het volledige programma van het filmseizoen 2012-2013. Vaste filmavond is de maandagavond. Per seizoen worden ca. 15 films vertoond. Liefhebbers die lid willen worden kopen een 10-voorstellingen-kaart voor  50 euro. Dit kan aan de kassa of door het overmaken op bankrekeningnummer 7449600 t.n.v. Cinemaclub Dongen., o.v.v. uw naam en adres. Bij de eerstvolgende voorstelling ligt uw kaart klaar. Losse verkoop bedraagt  6,50 euro.  Bezoekers in het bezit van een CJP-kaart betalen 4 euro.
foto boven: v.l.n.r. Aniet van Gool, Paul Beckers en Ellen Rompa