Spektakel bij schooldammen: Wendy van der List is het sterkst!

Foto:

Maar liefst 100 kinderen van 9 verschillende basisscholen uit onze gemeente hebben woensdag-middag in een overvol Salamander-restaurant gestreden voor de titels in groep 4/5/6 en groep 7/8.

Voor de eerste keer greep de Wegwijzer de titel, bij groep 4/5/6, en dit team bestond uit Tim Kuipers, Kyomi Willems, Niek Tolboom, Friso Burghout. Ze bleven drie teams van het zeer goed vertegenwoordigde Achterberg voor! Individueel was echter de hoofdprijs voor Wietse Brouwer van Achterberg. Hij bleef Nicole Broekhoven van de Vlinderboom en zijn schoolgenoot Hidde Moelands voor. In dit veld van maar liefst 60 kinderen zijn dit topprestaties.
Bij groep 7/8 was Biezenkring met slechts drie kinderen iedereen de baas. Niet verwonderlijk als je ziet dat de nrs. 1 en 2 van het persoonlijk klassement van deze school kwamen. Tot de laatste ronde leidde Gijs IJpelaar en zijn tegenstander in de laatste ronde, Homan Lee, leek te kloppen. Maar het pakte anders uit, Homan vocht ook nog voor zijn team en versloeg Gijs. Wendy van der List passeerde hem daardoor, na een heel sterk toernooi. Erwin Broekhoven, een van de favorieten, speelde twee maal remise en bleef op een derde plek steken.
Achter Biezenkring (waar ook Austin Hol een heel goed toernooi van speelde), bleken ook twee Achterberg teams de andere bekers weg te kapen. Deze drie teams mogen in februari naar het Brabants kampioenschap in Asten of omgeving.