Facebookpagina ‘Je bent een Dongenaar als..’ passeert 2000 likes

Foto:

Dongen – De populariteit van de facebookpagina ‘je bent een Dongenaar als…’ lijkt nog steeds groeiende. De pagina, die de bezoeker trakteert op stukjes echte Dongense nostalgie, foto’s, filmpjes en meer, passeerde vandaag de grens van 2000 likes. 

Je bent een Dongenaar als‘ werd in het voorjaar opgezet door dongen.nieuws.nl beheerder Bart van Kerkhof,  en bleek al direct vanaf de start een enorme hit. Het succes van deze en soortgelijke pagina’s van andere gemeenten viel dermate op dat BN De Stem er een paginagroot artikel aan wijdde. Na een korte zomerstop worden de liefhebbers van deze pagina weer dagelijks voorzien van nieuwe stukjes ‘typisch Dongen’, met heel veel foto’s, Dongens dialect, nieuws, filmpjes en voor de bezoekers een groot aantal ‘Oh ja’ momenten. 
“Het is ontzettend leuk om deze pagina bij te houden” vertelt Bart van Kerkhof, die permanent op zoek is naar stukjes Dongense geschiedenis. “Er is inmiddels al heel wat voorbij gekomen, variërend van de Oval Racing tot Kroeta en van  oude foto’s van Zwembad de Vennen tot een oude geluidsopname van een radio-uitzending over de vale gier die Dongen en de rest van Nederland in 1971 volledig  in zijn ban hield.”
Oproep
Inmiddels sturen veel Dongenaren gelukkig al spontaan nieuwe leuke content voor de pagina naar de redactie. “En dat is ook meer dan welkom” aldus van Bart van Kerkhof, die daarom een oproep doet aan de Dongenaren. “Er is natuurlijk veel fotomateriaal uit Dongen in vroeger tijden en er circuleren allerlei andere typisch Dongense zaken zoals boekjes met dialect enz. Het is natuurlijk  altijd mooi als meerdere mensen daar plezier aan kunnen beleven. Heeft u foto’s, oude films, geluidsopnamen, oude krante-artikelen of wat dan ook met een Dongens tintje, dan zou het heel fijn zijn als we daar de bezoekers van deze facebookpagina van kunnen laten meegenieten.” Ook materiaal wat momenteel nog niet digitaal beschikbaar is, is welkom. “Er zijn tegenwoordig voldoende technieken om dat te digitaliseren en wij kunnen daar natuurlijk altijd bij helpen”  aldus Bart.
Mocht u zelf nog in het bezit zijn van die typisch Dongense kiekjes van vroeger of andere echt Dongens materiaal dan kunt u contact opnemen met Bart van Kerkhof op [email protected] of via telefoonnummer 06-36323131. Meegenieten? KLIK HIER voor de facebookpagina ‘Je bent een Dongenaar als…’ . Als u de pagina een ‘like’ geeft komen de nieuwe berichten automatisch in uw tijdlijn.