Volwassenen Leerlingen Orkest Musis Sacrum startklaar voor reis rond de wereld!

Foto:

Reis rond de Wereld:  de grootse muzikale productie raakt uitverkochtVolwassenen Leerlingen Orkest Musis Sacrum is startklaar! Drie jaar geleden werd er voor het eerst een groot muzikaal project, genaamd Nederlands Goud, uitgevoerd door het Volwassenen Leerlingen Orkest van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum. Twee uitvoeringen in de Cammeleur, twee keer een volle zaal. Dat smaakte naar meer. In samen– werking met het gezelschap ‘De Zingende Koffiekar’ wordt nu een volgende productie op de planken gebracht. 

Zaterdagavond 26 oktober staat De Cammeleur compleet in het teken van “Jumbo Jos Sengers presenteert Reis rond de Wereld”. Zoals de titel al doet vermoeden, een muzikale reis waarbij alle windstreken en continenten worden aangedaan. Muziek, zang, theater, interactie, dans, humor, entertainment zijn maar enkele kernwoorden. Met nog slechts enkele tientallen kaarten in de verkoop, wijst er alles op dat ook deze productie uitverkocht raakt.
Het Volwassenen Leerlingen Orkest onder leiding van dirigent Charles Bosters verzorgt de complete muzikale omlijsting. Dit orkest bestaat uit een dertigtal muzikanten die op latere leeftijd zijn begonnen met muziek maken. Het doel van dit orkest is om in groepsverband gezamenlijk muziek te maken met muzikanten van ongeveer gelijk niveau. Dit orkest verzorgd een aantal maal per jaar optredens, onder andere uitwisselingsconcerten of koffieconcerten. Er wordt deze avond ruim twintig stukken ten gehore gebracht. 
musisreis
‘De Zingende Koffiekar’ is een initiatief van vijf ervaren zangers, Steven Ansems, Ingrid van Gils, Nico Mijnders, Petra van Loon en Leanne van Tilborg. Zij brengen onder de slogan ‘een vers bakske amusement’ meerstemmige nummers op een kleinschalige en interactieve wijze. Een unieke gelegenheid om dit gezelschap in Dongen aan het werk te zien. De dans wordt op spectaculaire wijze uitgevoerd door ‘Dutch Celtic Dance Acadamy’ uit Tilburg.
De muzikale reis start voor het publiek in De Cammeleur, maar men waant zich al snel in een drukke vertrekhal met een en al chaotische bedrijvigheid.  Met een boarding-card passeert men moeiteloos de controles. Via de passagierstunnel komt men uiteindelijk bij een zitplaats. Hier kan men rustig plaats nemen en kijken en luisteren wat de reisgenoten deze avond gaan beleven. Juffrouw Gerda, E Louwise de Diridingus, Freule Francien Le Grand (voor intimi Fransje de Groot), Barrie en Neef Herbert hebben zo hun eigen karakters en reisbestemmingen. Gepakt en gezakt reizen de orkestleden ook mee en zorgen voor passende klanken uit alle werelddelen. U wordt meegenomen van Europa naar Azië en van Amerika naar Afrika en verder. Nummers als: ‘The Lion sleeps tonight’, ‘Help’, ‘YMCA’, ‘Brabant’ passeren de revue. Een muzikale reis rond de wereld. 
De reis rond de wereld duurt ongeveer tweeënhalf uur en men arriveert weer veilig op het vertrekadres,  zonder jetlag, dat wel. Na de reis is er alle gelegenheid om in de ‘lounge’ nog gezellig na te borrelen over de belevenissen. Jumbo Jos Sengers presenteert Reis rond de Wereld is gegarandeerd een gezellig avondje uit. Toegangskaarten (boarding-tickets) à €7,50 zijn nog beperkt verkrijgbaar aan de deur bij De Cammeleur. De voorstelling start op 26 oktober om 20.00 uur.