Leerlingen van OBS Westerkim in de BZT-show

Foto:

Op zaterdag 12 oktober zijn Thijs uit groep 8  van OBS De Westerkim en oud leerling Wessel  naar Hilversum geweest voor de opnames van de BZT-show. Een televisieprogramma van de NCRV op Nederland 3 bij Zapp, waarin wensen van kinderen tussen tien en dertien jaar vervuld worden. Wessel en Thijs wilden allebei heel graag les van een speler van het Nederlands Honkbalteam. Wessel om tips te krijgen voor het catchen en Thijs voor het pitchen.  

Een paar weken geleden kwam plots de uitnodiging om de opnames bij te wonen. Toch was het nog steeds niet zeker of hun wens vervuld zou gaan worden. Dus met gezonde spanning vertrokken ze naar de studio in Hilversum. Voor de zekerheid de honkbalpetten, tenues, catcheroutfit en handschoenen mee. En nu maar hopen dat de spelers van het Nederlands Honkbalteam een gaatje hadden in hun drukke agenda.
Na lang wachten begonnen eindelijk de opnames en de spanning steeg. Ze hadden een mooi plekje op de tribune gekregen. Er werden wensen vervuld en spellen gespeeld, tot het moment dat er gerinkel van brekend glas klonk en Pepijn (presentator) met een bal in zijn hand de studio in kwam lopen. Een bal? Nee, een honkbal! Wat bleek? Bas Nooij en Kevin Heijstek, twee spelers uit het Nederland team, waren in de studio aanwezig. De wens van Wessel en Thijs ging in vervulling! 
Aanstaande zaterdag 26 oktober om 17.45 bij Zapp op Nederland 3!