Win 500 euro bij regionale fietsverlichtingsactie

Foto:

Het wordt weer vroeg donker. Om fietsers te stimuleren hun fietslicht te gebruiken, houden gemeenten in de regio Hart van Brabant, waaronder Dongen, een fietsverlichtingsactie. Wie het gouden idee bedenkt om Brabant verlicht te laten fietsen, wint 500 euro. Alle informatie over de wedstrijd staat vanaf vandaag op de website www.fietsverlichtbrabant.nl.

Wethouder Ad van Beek (Verkeer): “Als iedereen zijn fietslicht gebruikt in het donker, dan is het een stuk veiliger op de weg. Je ziet waar je fietst en zeker zo belangrijk: anderen zien jou. Of die anderen nu te voet, in de auto, een vrachtwagen of op een brommer aan het verkeer deelnemen, met het fietslicht aan zijn fietsers zichtbaar.”
Gemeente- en regioprijs
Iedereen kan meedoen aan de regionale fietsverlichtingsactie. De inwoner van de gemeente Dongen met het beste idee wint 100 euro plus een lunch met wethouder Ad van Beek. Het beste idee van de gemeente Dongen dingt vervolgens mee naar de regioprijs van 500 euro.

Actiedag
Vandaag, woensdag 23 oktober, is de Brabantbrede Actiedag Verkeersveiligheid, een dag dat de provincie bol staat van de acties. Kijk op www.nulverkeersdodenbrabant.nl welke acties er nog meer zijn. De regio Hart van Brabant werkt samen met de gemeenten in de regio Noordoost-Brabant ook dit jaar weer samen om de landelijke fietsverlichtings-campagne ‘Ik wil je zien’ extra kracht bij te zetten. Dat doen ze door afspraken te maken met alle politieteams over handhaving; dezelfde persberichten te verspreiden; posters op te hangen; en iedereen op te roepen deel te nemen aan de wedstrijd ‘Gezocht: verlichte geesten voor het gouden idee’. De fietsverlichtingsactie is daarnaast één van de vijf maatregelen die de regio uitvoert in het kader van 2013: het Jaar van de Fietser.