Informatiestand Centrum Fietsdiefstal op 22 oktober

Op dinsdag 22 oktober houdt het Centrum Fietsdiefstal een actie in de gemeente Dongen. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn zij op het grasveld bij de Mgr. Schaepmanlaan (tegenover de ingang van het Cambreurcollege) aanwezig met een informatiestand. U kunt er terecht voor tips om diefstal van uw fiets te voorkomen. Bovendien kunt u er uw fiets gratis laten graveren.

Voorkom diefstal 
U kunt zelf veel doen om diefstal van uw fiets te voorkomen. Zet uw fiets altijd op slot, ook al gaat u even snel een boodschap doen of op bezoek bij een bekende in het dorp. Ook van een oprit bij huis worden fietsen gestolen. Het beste is om uw fiets met 2 verschillende soorten sloten weg te zetten. Gebruik een ringslot om het achterwiel vast te zetten en een ander slot om het voorwiel aan het frame vast te zetten. Als het even mogelijk is, zet uw fiets dan vast aan een fietsenrek of aan een ander vast voorwerp. In de gemeente Dongen zijn er steeds meer vaste fietsenstallingen, die een extra lus hebben om een kettingslot aan vast te maken. Uw fiets staat dan veilig vast.
Speerpunt Integrale Veiligheid
Aanpak van fietsdiefstal is een van de speerpunten uit het Integraal Veiligheidsbeleid zoals de gemeenteraad van Dongen, dat afgelopen juni heeft vastgesteld. Helaas worden er ook in onze gemeente nog regelmatig fietsen gestolen. Reden dus om het Centrum Fietsdiefstal uit te nodigen voor de informatiestand en gratis fietsgraveeractie.
Centrum Fietsdiefstal
Het Centrum Fietsdiefstal is opgericht om gemeenten, politie, het Openbaar Ministerie, maar ook instanties zoals de ANWB en de Fietsersbond te ondersteunen bij de aanpak van fietsdiefstal. Door middel van het geven van informatie wil het Centrum Fietsdiefstal mensen bewust maken van de risico’s op fietsendiefstal. Terugdringen van het aantal fietsdiefstallen is dan ook het speerpunt van het Centrum.