Nomineren voor Kinderlintjes 2013 gestart

Foto:

Op woensdag 20 november reikt burgemeester René van Diessen samen met wethouder Bas Evegaars voor de 6e keer Kinderlintjes uit aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar die iets bijzonders hebben gedaan. Opa’s, oma’s, meesters, juffen, buurvrouw, wijkagent: kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het de gemeente voor vrijdag 25 oktober 2013 weten!

Waarom?
Op televisie zien we vaak volwassenen die een onderscheiding van de burgemeester of zelfs van de koningin krijgen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld iemands leven gered, een uitvinding gedaan of een super record gevestigd. Kinderen worden hierbij nog wel eens vergeten. En dat terwijl er ook kinderen zijn die het goede voorbeeld geven. Daarom reikt de gemeente Dongen het ‘Kinderlintje’ uit.
Promotie
Op alle scholen komen posters te hangen, krijgt iedere leerling een flyer mee naar huis en wordt een nieuw filmpje over het Kinderlintje getoond. Behalve aan de basisscholen worden de posters en formulieren tevens beschikbaar gesteld aan de bibliotheek, JC de Poort en het Centrum Jeugd en Gezin. Op die manier hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken en volop aanmeldingen te krijgen voor het Kinderlintje.
Formulier
Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Kinderlintje? U kunt hem of haar voordragen door het voordrachtformulier  in te vullen. U kunt deze downloaden op de website van de gemeente Dongen (KLIK HIER). De voordracht kunt u in een enveloppe sturen naar: Gemeente Dongen, t.a.v. Team Communicatie, Antwoordnummer 10.050, 5100 VB Dongen (een postzegel is niet nodig). Het formulier mag ook worden ingeleverd bij het gemeentehuis. 
Jury
Na de sluitingsdatum beoordeelt een jury welke kinderen in aanmerking komen voor een lintje. Deze jury bestaat uit burgemeester René van Diessen, wethouder Bas Evegaars, Zuster Rafaël en ereburger Karel de Geus. De genomineerde kinderen, hun ouders en de personen die iemand hebben voorgedragen ontvangen te zijner tijd een speciale uitnodiging voor de feestelijke uitreiking op woensdag 20 november 2013.