Opnieuw sieraden weg na omhelzing onbekende

Een 71-jarige man uit Oosterhout werd donderdag 11 juli 2013 op slinkse wijze bestolen. Opnieuw werd er een sieraden wisseltruc uitgevoerd. Afgelopen woensdag was dat ook al het geval in Breda.

Bedankt
De Oosterhouter werd rond 17.00 uur aangesproken ter hoogte van de Rabobank bij winkelcentrum Zuiderhout. De inzittenden van een grijze Opel met Duits kenteken vroegen hem de weg naar het ziekenhuis. Na uitleg van de route kreeg de 71-jarige man al dank twee kettingen van nepgoud om zijn hals gehangen. De man gaf aan dat niet te willen waarna hij nog een hartelijke handdruk en een schouderklopje kreeg. Toen de auto wegreed, bemerkte hij dat zijn gouden armband van zijn pols verdwenen was. De armband heeft voor het slachtoffer een grote emotionele waarde.
 
Advies politie
De politie waarschuwde al een aantal maal voor deze zeer brutale manier van beroven. Oplichters sloegen op deze wijze niet alleen eerder toe in Brabant, maar ook elders in ons land. De politie roept senioren op om alert te zijn als onbekende types u de weg vragen. Geef deze mensen geen kans om fysiek contact met u te maken (u te omhelzen of uw hand beet te pakken), probeer bijzonderheden van de auto van de daders te onthouden of te noteren en waarschuw direct mensen op straat als u de situatie niet vertrouwt. Bel zo snel mogelijk de politie. Heeft u oudere familieleden, waarschuw hen dan door dit soort voorvallen te bespreken.