Start aanleg verkeerslichten kruispunt N629-Dongen

Foto:

‘s-Hertogenbosch, 1 november 2012 – Provincie Noord-Brabant begint op maandag 12 november aanstaande met de aanleg van verkeerslichten op het kruispunt N629 – Groenstraat – Hoge Dijk in Dongen. Deze verkeerslichten vervangen de huidige doseerlichten op dit kruispunt. Op 7 december zijn de werkzaamheden volgens planning gereed.Om de verkeersoverlast zoveel mogelijk te beperken en de veiligheid van weggebruikers zoveel mogelijk te waarborgen, wordt bij de werkzaamheden rekening gehouden met de ochtend- en avondspits. Dat betekent dat de werkzaamheden plaats zullen hebben tussen 09.00 uur en 16.00 uur. In beperkte mate wordt er ook na 19.00 uur gewerkt.

‘s-Hertogenbosch, 1 november 2012 – Provincie Noord-Brabant begint op maandag 12 november aanstaande met de aanleg van verkeerslichten op het kruispunt N629 – Groenstraat – Hoge Dijk in Dongen. Deze verkeerslichten vervangen de huidige doseerlichten op dit kruispunt. Op 7 december zijn de werkzaamheden volgens planning gereed.

Om de verkeersoverlast zoveel mogelijk te beperken en de veiligheid van weggebruikers zoveel mogelijk te waarborgen, wordt bij de werkzaamheden rekening gehouden met de ochtend- en avondspits. Dat betekent dat de werkzaamheden plaats zullen hebben tussen 09.00 uur en 16.00 uur. In beperkte mate wordt er ook na 19.00 uur gewerkt.

 

Verkeersregelaars
Tijdens de werkzaamheden (09.00 tot 16.00 uur) zullen verkeersregelaars worden ingezet. In die periode is er slechts 1 rijstrook beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met overlast en langere reistijden. De verkeersregelaars zorgen voor de doorstroming van weggebruikers en begeleiden (brom)fietsers om de N629 veilig over te steken. Het autoverkeer op de aansluitende zijwegen Groenstraat/Hoge Dijk wordt tijdelijk omgeleid via de Westerlaan.

 

 

Achtergrond
De plaatsing van verkeerslichten op deze kruising moet een einde maken aan verwarrende en onveilige situaties die in het verleden op deze locatie hebben plaatsgehad. Op 29 november 2011 vond ter hoogte van de oversteekplaats een zwaar ongeval plaats. Een 13-jarig Dongens meisje raakte zwaargewond toen ze op haar fiets werd aangereden door een bus. De vader van het meisje riep de plaatselijke en provinciale politiek daarna herhaaldelijk op om actie te ondernemen om de oversteekplaats veiliger te maken. Met resultaat: de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Dongen en Oosterhout  besloten om op dit kruispunt de huidige doseerlichten te vervangen door een installatie van verkeerslichten.