Politie spoort doorrijder op na aanrijding op Middellaan

Dongen, 1 november 2012 – De politie maakte proces-verbaal op tegen een 62-jarige man uit Kaatsheuvel. De man ging er woensdagavond 31 oktober 2012 vandoor nadat hij een fietser had aangereden in Dongen. Het ongeval gebeurde rond 19.20 uur op de Middellaan in Dongen. Een 35-jarige fietser stak ter hoogte van de Middellaan/Belgiëlaan de weg over bij de fietseroversteekplaats. Hij ging in de richting van de Belgiëlaan en had voorrang op het verkeer dat over de Middellaan reed. Bij het oversteken werd de 35-jarige Dongenaar aangereden door de bestuurder van een zilvergrijze Mercedes SUV. De man kwam deels ten val en de auto reed over het voorwiel van de fiets. De 35-jarige Dongenaar raakte niet gewond.VluchtmisdrijfEven verderop stopte de auto om vervolgens met hoge snelheid weg te rijden, aldus het slachtoffer. De veroorzaker van de aanrijding ging er dus vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij beging daarmee het zogenaamde vluchtmisdrijf ‘verlaten plaats ongeval’. De fietser informeerde de politie en deed aangifte. Aan de hand van het kenteken wisten de agenten de verdachte op te sporen. De man bleek te wonen in Kaatsheuvel.BekentenisAgenten spraken de eigenaar van de Mercedes aan bij zijn woning. In de garage werd vervolgens gezamenlijk lichte schade aan de linker voorkant van zijn auto geconstateerd. De man ontkende in eerste instantie dat hij bij een aanrijding betrokken was geweest. Nadat hij geconfronteerd was met de feiten, volgde alsnog een bekentenis. De 62-jarige man uit Kaatsheuvel vertelde dat hij erg geschrokken was en daarom was doorgereden na het ongeval.

Dongen, 1 november 2012 – De politie maakte proces-verbaal op tegen een 62-jarige man uit Kaatsheuvel. De man ging er woensdagavond 31 oktober 2012 vandoor nadat hij een fietser had aangereden in Dongen. Het ongeval gebeurde rond 19.20 uur op de Middellaan in Dongen. Een 35-jarige fietser stak ter hoogte van de Middellaan/BelgiĆ«laan de weg over bij de fietseroversteekplaats. Hij ging in de richting van de BelgiĆ«laan en had voorrang op het verkeer dat over de Middellaan reed. Bij het oversteken werd de 35-jarige Dongenaar aangereden door de bestuurder van een zilvergrijze Mercedes SUV. De man kwam deels ten val en de auto reed over het voorwiel van de fiets. De 35-jarige Dongenaar raakte niet gewond.

Vluchtmisdrijf
Even verderop stopte de auto om vervolgens met hoge snelheid weg te rijden, aldus het slachtoffer. De veroorzaker van de aanrijding ging er dus vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij beging daarmee het zogenaamde vluchtmisdrijf ‘verlaten plaats ongeval’. De fietser informeerde de politie en deed aangifte. Aan de hand van het kenteken wisten de agenten de verdachte op te sporen. De man bleek te wonen in Kaatsheuvel.

Bekentenis
Agenten spraken de eigenaar van de Mercedes aan bij zijn woning. In de garage werd vervolgens gezamenlijk lichte schade aan de linker voorkant van zijn auto geconstateerd. De man ontkende in eerste instantie dat hij bij een aanrijding betrokken was geweest. Nadat hij geconfronteerd was met de feiten, volgde alsnog een bekentenis. De 62-jarige man uit Kaatsheuvel vertelde dat hij erg geschrokken was en daarom was doorgereden na het ongeval.