Theo Peeters gekozen tot beste Bibliothecaris van Nederland!

Foto:

Op woensdag 24 oktober werd Theo Peeters, directeur van Bibliotheek Theek 5, gekozen tot Beste Bibliothecaris 2012. Op basis van zijn jarenlange vakmanschap, bevlogen creativiteit en groot respect van talloze collega’s, verwierf Peeters het goud. In de race om de felbegeerde persoonlijkheidsprijs van de bibliotheeksector bleef hij daarmee zijn vakgenoten Corrie Folkersma (Bibliotheek Deventer) en Esther Valent (ProBiblio) voor. Met 54 procent van de stemmen won hij de verkiezing in het Beatrix Theater die georganiseerd was door het vakblad Bibliotheekblad.De uitslag werd voor de helft bepaald door het aantal stemmen via de website van het Bibliotheekblad en de andere helft door de stemming in het Beatrix Theater. Iedereen was blij en trots toen zij hoorden dat Theo de titel ‘Beste Bibliothecaris van Nederland’ had behaald. De felicitaties, bloemen en berichten stroomden binnen bij de organisatie. Theo Peeters: ‘’Dit is een kroon op ons werk en een pluim voor de organisatie. De prijs is leuk voor alle medewerkers”.

Op woensdag 24 oktober werd Theo Peeters, directeur van Bibliotheek Theek 5, gekozen tot Beste Bibliothecaris 2012. Op basis van zijn jarenlange vakmanschap, bevlogen creativiteit en groot respect van talloze collega’s, verwierf Peeters het goud. In de race om de felbegeerde persoonlijkheidsprijs van de bibliotheeksector bleef hij daarmee zijn vakgenoten Corrie Folkersma (Bibliotheek Deventer) en Esther Valent (ProBiblio) voor. Met 54 procent van de stemmen won hij de verkiezing in het Beatrix Theater die georganiseerd was door het vakblad Bibliotheekblad.

De uitslag werd voor de helft bepaald door het aantal stemmen via de website van het Bibliotheekblad en de andere helft door de stemming in het Beatrix Theater. Iedereen was blij en trots toen zij hoorden dat Theo de titel ‘Beste Bibliothecaris van Nederland’ had behaald. De felicitaties, bloemen en berichten stroomden binnen bij de organisatie. Theo Peeters: ‘’Dit is een kroon op ons werk en een pluim voor de organisatie. De prijs is leuk voor alle medewerkers”.

 

Verkiezingscampagne
Het nieuws dat Theo genomineerd was, werd ook intern erg enthousiast ontvangen bij Theek 5. Iedereen voelde zich betrokken en heeft Theo geholpen met het werven van stemmen. Tijdens de uitreiking kwam het spandoek tevoorschijn met daarop de tekst: ‘Niets beters van Peeters, Beste Bibliothecaris van Nederland’.
Daarnaast was Theo zelf actief op Twitter en Facebook. Hij heeft de verkiezing goed onder de aandacht van zijn volgers en vrienden gebracht. Sociale media ziet hij als grote inspiratiebron, het is een goed middel om onze bibliotheek nog beter op de kaart te zetten. Theo bedankt iedereen hartelijk voor het support en de stemming!