Prachtige beelden van Bhutanees hooggebergte

Foto:

Woensdag 28 september vertoont Cinema Dongen de film “Lunana: A Yak in the Classroom” in het theater De Volckaert.

De jonge leraar Uygen Dorji wordt van overheidswege verplicht een jaar les te geven in het dorpje Lunana, de meest afgelegen school in de wereld, hoog in de bergen in de Himalaya. Dat is iets wat hij niet wil. Hij heeft plannen om een zangcarrière op te bouwen in Australie.  In Luana gaat een wereld voor hem open. Een wereld zonder stromend water, licht maar vooral zonder smartphones en ipads. Uygen wordt gedwongen zich aan te passen aan het ruwe bergleven maar dit alles wordt gecompenseerd door het plezier dat hij krijgt in het lesgeven aan de kinderen van het dorp.

Hij geniet van het prachtige, indrukwekkende landschap om hem heen. De kijker ziet en ervaart hetzelfde. Ook leert hij de mooie lokale zangtraditie kennen, een traditie die een sleutelrol speelt in het leven van de inwoners van Lunana. Zo vertelt Van Uygens gids Michen hoe hij met een lied zijn vrouw veroverde, de kinderliedjes die Uygen aan zijn leerlingen leert en de prachtige ode aan de bergen, natuur, goden en voorouders die herderin Saldon elke dag ten gehore brengt. Met dit bijzondere lied betovert zij zowel Uygen als de kijker en het is makkelijk om te begrijpen waarom.

In Lunana: A Yak in the Classroom zien we hoe het leven in het dorp in zekere zin uitzichtloos is, vergeleken met de ambities van Uygen. Maar ook vooral hoe bijzonder de mensen daar zijn, en hoe tijdloos hun bestaan.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen