Dongen zaterdag wint overtuigend van SCO

Dongen zaterdag 1 doet het zeer goed. Het eerste jaar dat serieus met dit elftal aan de weg wordt getimmerd, is duidelijk zichtbaar.

Trainer Luke van Overbeek heeft zijn manschappen goed op de rails. Het resultaat mag er dan ook zijn. Na vier wedstrijden staat het elftal op een keurige tweede plaats, op de huid gezeten door een drietal clubs. Zaterdag ontving het SCO uit het naburige Oosterhout. In het verleden waren dit wedstrijden waarbij de emoties nogal eens konden oplopen. In het veld was daar zaterdag niets van te merken. Langs de kant waren het de ouderen die over en weer opmerkingen maakten. In deze sportieve wedstrijd moest Dennis Aarts al vroeg uitvallen met een fikse knieblessure. “Ik hoop niet dat we Dennis voor een langere periode kwijt zijn,” merkte Van Overbeek na afloop op. Aarts is de aanjager binnen het elftal die de manschappen op tijd en uur op scherp kan zetten. Zo liet hij zich vanuit de dug-out, met een stevig ingezwachtelde knie en de pijn verbijtend, regelmatig horen richting zijn spelers in het veld.

De wedstrijd was nog geen minuut oud en Dongen had via de snelle Luca Kastelijns de openingstreffer op het scorebord staan. Zijn tegenstander, de linksback, had zijn ogen nog niet uitgewreven of als een TGV hoorde hij Kastelijns langskomen richting SCO-doel. Nog geen twee minuten later was het Dennis Aarts die Joep van Overbeek de mogelijkheid bood op de 2-0. Het was de laatste actie van Aarts. Met een zware blessure ging hij naar de kant. Zijn vervanger Maarten Waltman nam zijn positie in. Het zou een aantrekkelijke leuke wedstrijd worden, waarbij door fouten over en weer de doelpunten vielen. Beide teams creëerden kansen. Het was vooral Dongen dat mogelijkheden om de voorsprong te vergroten liet liggen.

Na ruim twintig minuten spelen, een beetje achteloos verdedigen, speelde de Dongenverdediging de bal laconiek te zacht terug op doelman Tom van Strien. SCO-er Nao Peeters was er als de kippen bij en joeg de 1-1 in de touwen. De kansen stapelden zich over en weer op. Na een half uur strafte Joep van Overbeek een fout in de SCO-verdediging genadeloos af, 2-1. Nog geen twee minuten later stond het weer gelijk via Ferri Kastelijns 2-2. Op slag van rust zette Luca Kastelijns Dongen op 3-2 na een prima voorzet van Van Overbeek. Zonder iemand te kort te doen waren van Overbeek en Kastelijs de smaakmakers aan Dongen zijde. Snel een behendig lieten zij veelal hun tegenstander hun hielen zien. Na rust een heersend Dongen dat vergat de score op te voeren. De 4-2 viel in de 64e minuut door Maarten Waltman die eerste de doelman van SCO omspeelde en daarna de bal in het lege doel schoot. Dongen wisselde door en de had verder geen kind aan tegenstander SCO. 30 oktober speelt Dongen zaterdag 1 thuis om 16.00 uur tegen The Gunners, beoogd kampioenskandidaat. Deze ploeg heeft een puntje minder dan nummer 2 Dongen. Een leuke wedstrijd waarbij de tweede plaats op het spel staat.