Vierde FSG Donders Goed – Villa Pardoes – fietstocht: weer mooie cheque voor Villa Pardoes

Foto:

Zondag 19 september 2021 was het dan eindelijk weer zover dat Fiets- en Schaats- Groep Donders Goed de Villa Pardoes fietstocht van start kon laten gaan. Vorig jaar was het niet verantwoord om de fietstocht te organiseren vanwege de corona. Maar ondanks de afgelasting hebben we toen toch een cheque van €1000, kunnen overhandigen dankzij onze trouwe sponsoren en de sponsoring van een aantal deelnemers.
Anders dan twee jaar geleden waren de weergoden ons weer goed gezind.

De Donders Goed Villa Pardoes fietstocht is een fietstocht op de racefiets of mountainbike waarbij geld wordt ingezameld voor Villa Pardoes. Voor de veiligheid en gezelligheid kiezen we voor kleine groepen van 8 tot 10 fietsers met voorrijders. Dit jaar ging de tocht door Midden en West Brabant.

Zondagmorgen bij een lekker ochtendzonnetje kwamen 50 deelnemers zich opgewekt melden bij het “Wielerhonk Gerard en Marja”. Bij de traditionele beschuit met aardbeien en een bakkie koffie of thee werd er flink bij gekletst na een jaar van afwezigheid. Rond kwart voor tien vertrok de eerste van de zes groepen voor de eerste lus van iets meer dan 50 km via Waspik, Raamsdonk, Raamsdonkveer, Made, Hoge Zwaluwe, door de polders naar het mooie Liesbos en door Rijsbergen naar Galder. De verzorgingsploeg stond bij de manage Noordwijk in Galder, klaar met sportdrank, belegde broodjes, krentenbollen, bananen, tomaatjes en fruithapjes.

Als dank voor het beschikking stellen van deze mooie ruime locatie werden aan de eigenaar en de eigenares een bos bloemen en een lekkernijenpakket overhandigd. Na wat pauzepraat, het lessen van de dorst en het aanvullen van de calorieën werd vertrokken voor het tweede lus richting Dongen Vaart. Via Strijbeek richting Chaam, door de mooie bossen bij Chaam naar het Zand bij Alphen, door Gilze en langs het vliegveld via het Rijens Broek naar Dongen en Dongen Vaart.

Rond half vier waren alle groepen veilig en wel binnen. Als organisatie kun je dan tevreden terugkijken op een geslaagde fietstocht voor het goede doel. Maar een Donders Goed evenement wordt altijd afgesloten met een after party, alles wederom prima verzorgd door onze hoofd sponsor Joost Donders.

Op het buitenterrein in het lekkere middagzonnetje werd er lekker na gebuurd over de tocht onder het genot van een drankje en in afwachting van de BBQ. Het koste wel enige moeite om de aandacht op te eisen voor de vrijwilliger van Villa Pardoes die de cheque in ontvangst kwam nemen. Hij nam de gelegenheid te baat om ons wat over het mooie werk van Villa Pardoes te vertellen. Hij en alle aanwezigen waren verbaast en onder de indruk van het mooie bedrag van maar liefst €1500, dat we dit jaar konden overhandigen. Een bedrag dat tot stand is gekomen door een bijdrage van alle deelnemers, via een deel van het inschrijfgeld, enkele donaties en voor het grootste deel aangevuld door een fantastische bijdrage van de sponsoren. Als tegenprestatie werden we uitgenodigd voor een rondleiding bij Villa Pardoes.

Daarna was het toch echt tijd voor de BBQ. Tussen de hapjes en drankjes door werden de gastheer en de gastvrouw bedankt voor het beschikbaar stellen van hun mooie start-, finish- en feestlocatie. Tevens was er een woord van dank voor de vrijwilligers, de EHBO man en onze sponsoren.

In een sportieve sfeer met mooie, soms aangedikte verhalen, werd de dag sfeervol afgesloten. Al bij al toch een zeer geslaagde dag die zeker volgend jaar een vervolg zal krijgen. Namens FSG Donders Goed en Villa Pardoes hartelijk dank aan alle deelnemers, gastheer en gastvrouw, vrijwilligers, sponsoren en EHBO.

Op naar het eerste lustrum op 18 september 2022

Reacties