25e Piet Leander Trofee voor de ‘Dance Jumper’

Foto:

De Piet Leander Wisseltrofee wordt dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt aan de attractie met de meest klantvriendelijkheid, presentatie en netheid. De jury, bestaande uit: Harry Sandig, bouwer van kermisminiaturen, Con Verdaasdonk, voormalig kermismeester en Piet Scheepers, correspondent Dagblad BN De Stem, heeft uit de diverse uiteenlopende attracties uiteindelijk een winnaar kunnen aanwijzen. Jurylid vanaf het eerste uur Harry Sandig zet na 25 jaar jureren een punt achter deze eervolle job.

Dongen werd in 1994 uitgeroepen tot BOVAK-kermisstad van Nederland. In vervolg hierop is in 1995 de “Piet Leander Wisseltrofee” in het leven geroepen. De Nederlandse Kermisbond en de gemeente Dongen wilden op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander in ere houden. Leander had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan wat de Dongense kermis nu is. Bij het in het leven roepen van deze trofee is bepaald dat de grootte, de hoogte en de veelheid aan verlichting van de attractie geen doorslaggevende rol spelen.De jury lette bij de nominatie dus vooral op: service, klantvriendelijkheid, presentatie en netheid van de attracties.

Conclusie:
Voor de jury sprongen er een aantal attracties uit. Toch werd unaniem gekozen voor één attractie. Opvallend was dat bij deze attractie het personeel, maar zeker de man achter de knoppen die alles bediende, meeleeft met hun klanten. “Zijn wij er klaar voor?” of “Nog een rondje?” of “Daar gaan we weer!” Hiermee was de ‘Dance Jumper’ de attractie om nog eens een keer mee te gaan in de wereld van snel draaien, schudden en rondtollen. Voor het eerst in Dongen en dan gelijk scoren! Proficiat familie Ruitenberg – Sipkema met deze onderscheiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen