Kraker in 5D; DVVC (nr.2) op bezoek bij The White Boys. (nr.1)

De kraker in 5D met de nummer 2 DVVC die op bezoek ging bij koploper The White Boys. Op voorhand leek dit een leuke pot voetbal te worden en dat werd het ook. Met een sterk White Boys in de 1e helft en een sterk DVVC in de 2e helft was er een goed resultaat voor het DVVC dat nog altijd niet verloren heeft in de competitie.

De wedstrijd begon zoals verwacht met het druk zetten van The White Boys en een DVVC dat maar schaars op de helft van de tegenstander kwam. Er was duidelijk zichtbaar dat de tactiek goed besproken was en dat het in het begin tegenhouden werd voor DVVC. Dit resulteerde al snel in wat kansen maar de verdediging met Koen, Nick, Kevin en Stefan Celi deden hun uiterste best om ze van scoren af te houden. Helaas voor DVVC viel de 1-0 binnen het half uur. Na het uitglijden van Kevin kon de nummer 10 van The White Boys zo door lopen en kon Tim hier ook niets meer aan doen. Tim die met uitstekende redding er alles aan deed om de 0 te houden maar hier geen antwoord op had.

Voor de 1-0 waren er 2 kansen voor DVVC. Een terugspeelbal en miscommunicatie in de verdediging van The White Boys kon net niet binnen getikt worden door Geert de daarop volgende corner genomen door Maikel werd net niet gepromoveerd tot doelpunt door Kevin. DVVC liep steeds verder achteruit en was erg slordig in de passing. Dit resulteerde in wat kansen voor The White Boys. De 2-0 kon niet uitblijven en die leek ook kort na de 1-0 te vallen maar het was de spits die het voor mekaar kreeg om de bal op 2 meter van het lege doel over de tikken. 5 minuten later was het dan wel raak door weer de nummer 10. Na een goede voorzet van rechts tikte hij de bal uit de lucht met de hak achter Tim. Nog voor rust waren en nog kansen maar deze werden of net gemist of gepakt door Tim en werd er gerust met 2-0. Daar kreeg Suat (overigens was die weg gestuurd met rood door de scheidsrechter vanwege commentaar op de leiding) de mogelijkheid om zijn mannen aan te sporen tot een mooie 2e helft.

DVVC begon dan ook erg goed aan de 2e helft en ging met wat meer durf spelen. Dit resulteerde al snel in wat kansjes voor Remco en Geert. Wel was The White Boys nog gevaarlijk en moest DVVC alle zeilen bij zetten. Na weer een corner die net niet in het doel belandde was er een vlijmscherpe counter van The White Boys maar met wat kunst en vlieg werk was het Maikel die de bal achter Tim van de doellijn weg kon schieten. Dit gebeurde alleen niet goed en waren hier Koen en Kacper ook voor nodig om dit goed te doen. Uiteindelijk bleef de 3-0 niet uit en werd een afvallende bal snoeihard binnen geschoten door de nummer 6. Hier baalde DVVC van omdat het zelf de kansen niet af kon maken maar hier kwam verandering in. Na een goede actie van Amir kon hij Geert de diepte in sturen en die kon op zijn beurt een goede voorzet geven en kon Remco de 3-1 op het scorebord zetten.

Hier putte DVVC energie uit en kwamen er dan ook 2 verse krachten het veld in. Amir en Kevin verlieten het veld en daarvoor kwamen Dylan de Ruijsscher en Jason Kuklewski het veld in. Hierdoor ging DVVC 1 op 1 spelen achterin en kon het vol voor de 3-2 gaan. Deze liet even op zich wachten maar kwam dan toch. Na een goede bal op Dylan kon hij de bal goed afschermen voor de tegenstander die in zijn rug zat. Door snel weg te draaien kon hij zich ontdoen van de verdediger en schoot hij de bal hard in de kruising. DVVC was klaar voor de gelijkmaker maar moest nog wel scherp blijven om de snelle aanvallers tegen te houden want die bleven gevaarlijk. Na goed doorzetten van Emran was er een overtreding nodig om hem af te stoppen. Dylan ging vervolgens achter de bal staan om hem op het doel af te vuren. Omdat zijn schot zo hard was en Remco meteen druk zette op de keeper liet hij de bal los. Hierop reageerde Jason razendsnel en kon de belangrijke 3-3 binnen te tikken. DVVC was heel enthousiast maar had ook door dat er misschien nog wel meer uit te halen viel.

Kort voor het einde werd de moegestreden Koen nog vervangen door de altijd gretige Dylan Clemens. Er waren nog kansen over en weer maar bij DVVC waren het Dylan C, Kacper, Nick en Stefan die nog konden voorkomen dat The White Boys een scoringskans kreeg. Ook had DVVC nog de kans op 3-4 maar ook deden hier de verdedigers hun werk goed en bleef het bij 3-3.

Uiteindelijk was het een gewonnen punt dat op basis van de 2e helft misschien wel verdiend was. Hier waren ze dan ook uiterst blij mee om na een 3-0 achterstand toch nog een punt mee te nemen naar Dongen. Komende week is het inhaal-beker weekend en is DVVC dus vrij. Zondag 24 november komt Neerlandia op bezoek en die zullen het DVVC niet gemakkelijk maken.