Acupunctuur Dongen bestaat 3 jaar!

Foto:

Advertorial De acupunctuur praktijk van Peer Brouwers bestaat op 1 juli drie jaar.

Waarom aandacht voor drie jaar?
Drie is een speciaal getal binnen de Chinese cultuur. Het staat onder andere voor de plaats van de mens: Hemel-Mens-Aarde. Wij ontvangen energie uit de zon (warmte, licht) en uit de aarde (voedsel), en daardoor leven we. De verbinding met de natuur speelt een heel belangrijke rol in de Chinese Geneeswijze.

Acupunctuur is toch alleen voor stoppen met roken?
Acupunctuur kan stoppen met roken ondersteunen, maar we kunnen veel meer. Acupunctuur kun je toepassen bij veel verschillende klachten. Denk dan aan: alle pijnklachten (fibromyalgie), migraine, menopauze ongemakken, problemen met de spijsvertering, tenniselleboog, frozen shoulder, maar ook traumaverwerking zoals bij burn-out en verdriet.

Doet het pijn, zo’n naald?
Nee, de naalden die we gebruiken zijn 0,2 mm dun. Dat is veel dunner dan een injectienaald. Ze zijn niet hol, en worden eenmalig gebruikt. Ik maak altijd een afspraak met de patiënt: binnen 10 tellen mag je de naald niet meer voelen! En natuurlijk prik ik nooit in het gebied dat pijn doet.

Hoe werkt acupunctuur?
Veel mensen denken dat acupunctuur werkt als knoppen op een apparaat. Als je hier drukt dan is het goed daarvoor, als je daar drukt is het voor iets anders goed. Maar zo werkt het niet helemaal, wij mensen zitten zo niet in elkaar.

Acupuncturisten stellen een combinatie samen van punten die zorgen voor een eerste aanzet tot zelfgenezing. Volgens de Chinese klassieken lopen er energiebanen en patronen over en door het lichaam. Deze banen, meridianen, stromen als rivieren door het lichaam om te voeden en te bevochtigen. Een verstoring van de Qì-stroom is als een file op de snelweg, of een dam in de rivier. De stroming kan worden beïnvloed door acupunctuurnaalden. Ze heffen de blokkades op en herstellen de normale stroming.

En nee, we prikken niet in zenuwen of zenuwbanen… Sommige klachten zijn snel opgelost (acute klachten), andere vragen een langere tijd.

Wat kost dat?
Een eerste bezoek kost € 80,–, vervolg afspraken € 60,–. Wanneer je aanvullend verzekerd bent krijg je een deel hiervan terug. Controleer van tevoren bij je zorgverzekeraar.

Nieuwsgierig?

Peer Brouwers L.Ac.
Acupunctuur Dongen
Berkenheuvelstraat 9
5101 WC Dongen

site: https://acupunctuurdongen.nl
email: [email protected]
mobiel: 06 8008 7124

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen