Counters doen Olympia de das om

Foto:

In de laatste competitieronde trad Olympia ’60 in Giessenburg aan tegen v.v. Peursum. Voor het Dongense team stond er helemaal niets meer op het spel. Peursum had nog een theoretische kans op het behalen van de derde plaats.

Bij winst op Olympia en verlies van Oosterhout zou men zich namelijk nog kunnen plaatsen voor de nacompetitie.  Maar concurrent v.v. Oosterhout wist te winnen van runner-up Merlijn en nam daardoor plaats in van het al gepromoveerde ONI. Olympia begon de wedstrijd met overtuiging en nam het initiatief. Daarbij was een rol weggelegd voor Steven Haarbosch die voor het eerst in de basis mocht starten.

Het eerste kwart van de wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander. Olympia was echter te slordig in de passing en bij spelhervattingen, waardoor het Peursum niet echt in de problemen kon brengen.  Een door Olympia geclaimde penalty had het team mogelijk over het dode punt kunnen helpen, maar de op te grote afstand staande scheidrechter zag geen overtreding.

Ondanks het overwicht van Olympia was het Peursum dat in de 24e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Het team, dat vooral vertrouwt op de omschakeling, mocht op de rand van buitenspel doorgaan. En toen de Olympia-defensie onvoldoende ingreep, lag de weg naar het doel open voor Peursum-spits Marck de Heer. Hij bleek in het verdere verloop van de eerste helft een ware plaag voor Olympia. Hij tekende namelijk voor rust, uit even zoveel counters, voor nog eens twee treffers.

Olympia wist dat het in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen om terug te komen in de wedstrijd. Het nam opnieuw het initiatief en slaagde er ook in een paar kleine kansen af te dwingen. Maar pogingen rond de 55e minuut van Bryan Weistra, Thymo de Bruijn en Dennis Aarts misten kracht en richting. Even later werd Steven Haarbosch net buiten de zestien ten koste van een overtreding gestuit. Maar net als bij eerdere pogingen leverde de vrije trap niets op. Omdat Olympia in het laatste kwart van de wedstrijd toch nog wat wilde forceren, werd Haarbosch vervangen door Jochem Vogels.

Het bleek een wissel die meteen voor een opleving zorgde, want in zijn eerste balcontact wist Vogels in 66e minuut de 3-1 binnen te schieten.
De opleving was echter van heel korte duur. Olympia wist dat het meer risico moest nemen in de jacht op de aansluitingstreffer. Peursum maakte daar handig gebruik van, door opnieuw vanuit snelle omschakelingen, twee keer te scoren. De 5-1 na 75 minuten betekende dat de wedstrijd feitelijk beslist was. Olympia zette nog wel een keer aan, maar omdat ook bij de altijd energieke Aarts de pijp volledig leeg was, wist
het niet meer echt in de wedstrijd te komen. Toch kende de wedstrijd nog een paar vermeldenswaardige feiten. Zo mocht A-junior Luc Hermans zijn debuut maken. Hij verving Lars van der Bruggen en deed dit niet onverdienstelijk.

En voordat vv Peursum de eindstand uiteindelijk op 6-2 wist te bepalen, slaagde Devie de Ronde er in zijn allerlaatste wedstrijd nog in ook zijn doelpunt mee te pikken. Hij tekende voor de 5-2. Coach Frans Ceton meldde dat hij, over het hele seizoen gezien, tevreden was over zijn team. Daar deed het resultaat van deze laatste wedstrijd niets aan af.

Reacties