Koploper FC Dordrecht (amateurs) behaalt verdiende overwinning op matig spelend DVVC

In de heenwedstrijd was al gebleken dat FC Dordrecht een goed spelend team is en dat werd de toeschouwers op Sportpark Dongekant vanaf het begin ook wel duidelijk. Direct na de aftrap werd door Dordrecht de aanval gezocht en werd DVVC onder druk gezet.

In korte tijd moest keeper Maikel Heijne een paar keer in actie komen om de tegenstander van scoren af te houden. De keren dat DVVC op de helft van de tegenstander kwam werd ook wel duidelijk dat de achterhoede van Dordrecht niet schroomde om de DVVC-spelers flink aan te pakken, vooral aanvoerder Remco Kroese moest het ontgelden. Gevaarlijk voor het doel van Dordrecht werd het vooralsnog niet. Pas in de 20e minuut was er het eerste schot richting FC Dordrecht doel van de voet van Dylan Clemens, dat zegt genoeg.

Wat men aan voelde komen kwam in de 24e minuut uit, toen een voorzet van rechts de vrijstaande Lihan Solak bereikte en op diens schot was doelman Maikel Heijne kansloos 0-1. De enige keer dat DVVC in de eerste helft een kans kreeg om te scoren was in de 30e min. toen uit een voorzet van Remco Kroese Geert Jacobs net naast schoot. Kort voor de rust nog een paar hachelijke momenten voor het doel van Maikel Heijne, maar die zorgde met een paar goede reddingen ervoor dat DVVC nog uitzicht kon houden in de tweede helft op een beter resultaat.

Direct na rust ging Remco Kroese alleen op keeper Yarno Teuling van FC Dordrecht af, maar werd onterecht teruggefloten door de niet al te sterk fluitende scheidsrechter Nieuwland uit Dinteloord.  Even daarna een geheel vrijstaande speler van Dordrecht wiens schot maar net naast ging en een verre trap vanuit de verdediging van Dordrecht waardoor een speler van hen alleen op de uit zijn doel komende Maikel Heijne af ging die er met een prima ingreep toch voor zorgde dat de achterstand niet verdubbeld werd. Helaas was dit maar voor korte duur. In de 55e minuut werd in het strafschopgebied van DVVC een tegenstander onderuitgehaald en ging de bal op de stip, waaruit Roy Tuinder Dordrecht naar een 0-2 voorsprong schoot.

In minuut zestig was Geert Jacobs dicht bij de aansluitingstreffer maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Een mooie lob van Remco Kroese was net niet hoog genoeg en daardoor kon de doelman nog net bij de bal.  In de 63e minuut bij onnodig balverlies van de DVVC achterhoede, kon door Frank Barendregt Dordrecht op een 0-3 voorsprong worden gezet. Vijf minuten daarna een kopie van het derde doelpunt. Deze keer was Michael Bosua de maker van de goal, Dordrechts 4e doelpunt.  In de 80e minuut schiet DVVC wederom tegen de paal, nu door Remco Kroese. Een paar minuten later is het Dylan de Ruijsscher die alleen op de keeper af gaat en beheerst af maakt 1-4 en dat was dus ook de eindstand.

Dat Dordrecht verdient gewonnen heeft is wel duidelijk, bij DVVC waren te veel spelers die hun normale niveau niet haalde. Dat kan gebeuren maar er kan veel goed gemaakt worden door inzet en dat zal de laatste zes wedstrijden hard nodig zijn anders gaat het dit seizoen net als het vorige toen stond DVVC aan het einde ook met lege handen.