Hans Bouter winnaar superfinale PK Bandstoten De Valk

Foto:

Dit seizoen vond voor de 44e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats in café de valk. Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk en de bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. In het toernooi speelden 84 biljarters die waren onderverdeeld in 6 klassen. Verleden week speelden de 6 super kampioenen om een leuke prijzenpot.

Hiervoor waren uitgenodigd de kampioenen Tom Mijnders (1e, ), Hans Claassen (2e), Mari Loonen (3e) Ger Kerst (4e), Hans Boutier (5e) en Rutger van der Kaaij (6e) Onder zeer deskundige arbitrage van Petra van Dongen en Jeannette Zonneveld namen de wedstrijden een aanvang. In de 1e partij streden Rutger van der Kaaij (10 car) van b.v. de valk en Ger Kerst (20) van b.v. de bobo’s tegen elkaar, Ger won in 14 beurten.

Clubgenoten van b.v. het vaartje, Hans Boutier (15 car) en Hans Claassen (30 car) speelden vervolgens tegen elkaar, in een spannende wedstrijd eindigde de partij in remise in 16 beurten. Tom Mijnders 40 car) van b.v. ennog 5 en Mari Loonen (25 car) actief voor b.v. excelsior troffen vervolgens elkaar, in 20 beurten won Mari. Hans Claassen won vervolgens van Rutger in 26 beurten met 1 carambole verschil. Hans Boutier klopte daarna Mari in 19 beurten. Ger pakte ook zijn 2e winst tegen Tom in 18 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Rutger en Hans B. in 22 beurten wist Hans te winnen. Na dag 1 dus nog 3 ongeslagen spelers, Ger en de 2 Hansen.

Op de 2e speeldag waren Toon van Spaandonk en Corné van de Ouweland als top arbitrage uitgenodigd. De 1e wedstrijd ging tussen Tom en Hans C., in 21 beurten wist Hans te winnen. Mari bracht Ger de eerste nederlaag toe in 20 beurten. Hans B kwam door winst op Tom in 17 beurten al op 7 punten. Mari hield daarna Rutger in 31 beurten van zich af. Hans C. en Ger speelde daarna remise in 16 beurten, voor Hans al zijn 2e gelijkspel. Met ingaan van de laatste speelronde nog 4 kanshebbers voor de titel, alleen Tom en Rutger waren nog puntloos. In een goede partij wist Tom zijn eerste winst te pakken tegen Rutger in 16 beurten. Door winst op Mari in 12 beurten kwam Hans C. al op 8 punten en was Mari uitgeschakeld. De laatste wedstrijd ging tussen Hans B. en Ger, bij winst van Hans zou hij gekroond worden tot kampioen, bij remise zou er nog een barrage volgen tegen Hans C, bij verlies was Hans C. kampioen. In de laatste wedstrijd van het toernooi won Hans in slechts 10 beurten en werd ongeslagen kampioen, proficiat. Ook Hans Claasen bleef ongeslagen, maar speelde 2 keer gelijk, bijzonder uniek om zo 2e te worden. Na afloop van de finale reikte wedstrijdeider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers, en sloot hiermee het bandstoottoernooi voor dit seizoen af.

Foto boven v.l.n.r. Rutger, Tom, Ger, Mari, kampioen Hans en Hans Claassen

Iedereen hartelijk bedankt en graag tot volgend seizoen bij de 45e editie.

Reacties