1 november: Allerheiligen

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Het is vandaag:

  • Allerheiligen
  • Wereld Veganismedag

Allerheiligen
Allerheiligen. ALLE heiligen. Dat zijn er een heleboel. De katholieke (en Anglicaanse) kerk hebben nogal wat heiligen in hun midden. Een paar daarvan kennen we goed, zoals de heilige Valentijn waarnaar Valentijnsdag is vernoemd, of de heilige Franciscus (Dierendag).

Het is natuurlijk wat veel gevraagd om al die heiligen een eigen Dag te geven, en daarom eren we hen ieder jaar op 1 november, Allerheiligen. Deze nagedachtenis van alle heiligen en martelaren is in Nederland geen nationale feestdag.

Meer achtergrondinformatie over deze Dag vindt u op www.allerheiligen.nl

Wereld Veganismedag
November is Wereld Veganisme Maand, en om die in te luiden vieren we op 1 november Wereld Veganismedag. In 1944 werd namelijk in november The Vegan Society opgericht; een organisatie die “advies geeft over manieren om diervriendelijk te leven ten behoeve van mensen, dieren en onze planeet”.

Informatie is te vinden via de website van The Vegan Society.

 

Reacties

article
101737
(pijn)klachtenvrij door massage bij praktijk I’am Go-Le
Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een
https://dongen.nieuws.nl/geen-categorie/20181101/1-november-allerheiligen/
2018-11-01T12:41:40+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/11/01124131/allerheiligen.png
Geen categorie